نشانی مطب

تهران،خیابان شریعتی،نرسیده به پل صدر،کوچه کسری،پلاک ۱۶۰۷/۱،واحد 1

شماره تماس

22008100 (021)

دکتر شهرام سیدی » آلرژی » تست پریک چیست؟
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

تست پریک چیست؟

شاید تا به حال برایتان اتفاق افتاده که بعد از تماس با مواد مختلف دچار خارش، سوزش و یا اگزما شده باشید و یا دچار علائمی نظیر آبریزش بینی، عطسه و یا خارش چشم ها. این نشانه ها تعیین کننده آلرژی شما به برخی موارد مشخص است. حساسیت های پوستی از جمله عارضه هایی هستند که شیوع گسترده ای در بین افراد دارند. اما اغلب افراد بعد از بروز عارضه های پوستی نمی دانند علت آن چه عاملی بوده است.

از این رو افرادی که به طور جدی به عارضه های پوستی مبتلا می شوند به سرعت به متخصص ایمونولوژی مراجعه کرده و خواهان تست پریک یا همان تست آلژی پوستی خواهند شد. در ادامه با این تست بیشتر آشنا خواهید شد، با ما همراه باشید…

تست-پریک

زمانی که فرد با قرار گرفتن در معرض برخی مواد نشانه های خاصی را روی پوست مشاهده می کند، نیازمند تست آلژی خواهد بود. در این تست فرد بر اساس سابقه پزشکی خود باید مورد آزمایش قرار گیرد تا بتوان مشخص کرد کدام نوع ماده ایجاد کننده علائم آلرژی هستند.از این رو تست های آلرژی پوستی برای تشخیص نوع و علت آلرژی را تست پریک می نامند.

چرا تست آلرژی پریک انجام می دهیم؟

شاید خارش و سوزش ناشی از تماس با برخی مواد، بسیار زودگذر بوده و پس از مدتی علائم از بین برود، اما در مواقعی این حساسیت ها ادامه دار خواهد شد و نشانه ها به راحتی بهبود نمی یابد. در این مواقع با تست آلرژی می توان برنامه دقیق درمانی را جهت برطرف کردن علائم و همچنین آگاهی از چرایی به وجود آمدن آلرژی تعیین کرد.

انجام تست پریک در چه مواردی توصیه نمی شود؟

همانطور که اشاره شد انجام این تست برای تمامی افراد توصیه نمی شود. از این موارد می توان به نمونه های زیر اشاره کرد:

  • در صورتی که از دارو ها مانند آنتی هیستامین و یا دارو های انتی دپرشنت مصرف شود، ممکن است با انجام تست تداخل داشته و منجر به بروز خطراتی شود.
  • در صورتی که فرد مبتلا به اگزمای شدید پوستی و یا پسوریازیس باشد انجام تست غیر ممکن خواهد بود.

در این مواقع برای تشخیص علت حساسیت از آزمایش خون استفاده خواهد شد. گرچه این آزمایش به مانند تست پریک دقیق نخواهد بود.

به یاد داشته باشید تست پریک بیشتر به منظور تشخیص مشکلات پوستی انجام خواهد شد، بنابراین برای تشخیص علت حساسیت غذایی نیازمند انجام تست های متفاوتی دیگری خواهید بود.

آیا انجام تست پریک عوارضی به همراه خواهد داشت؟

تست آلرژی ممکن است با برخی اثرات جانبی همراه باشد که به قرار زیر است:

  • بروز تورم
  • بروز قرمزی در ناحیه انجام تست
  • بروز خارش
  • و در واقعی احتمال بروز کهیر

نکته ای مهم : پیشامد های خطرناک در مواقع اخذ تست بسیار نادر هستند. اما برای اینکه بتوان در صورت بروز مشکل حاد از آن جلوگیری کرد بهتر است به مراکز مجهز انجام تست آلژی مراجعه کنید.

چطور برای تست پریک آماده شوید؟

قبل از انجام تست متخصص ایمونولوژی سوالاتی را درباره سابقه خانودگی ابتلا به حساسیت های پوستی و دیگر حساسیت ها از شما خواهد پرسید. در ادامه علائم و نشانه های آلرژی با دقت مورد بررسی قرار می گیرد. در این خصوص نیز شما باید با ارائه نکات و علائم دقیق پزشک را در تشخیص یاری کنید.

در صورتی که از دارو های خاص استفاده می کنید باید پزشک را مطلع کنید، چراکه مصرف برخی دارو ها ممکن است منجر به بروز عوارض خطرناک در صورت انجام تست شده و در مواقعی نیز موجب سرکوب واکنش های آلرژی شود. در صورتی که از داروی مشخصی استفاده می کنید ممکن است پزشک مصرف آن را برای شما به مدت 10 روز قطع کرده تا بتواند تست دقیقی را انجام دهد.

از مصرف چه داروهایی باید قبل از تست اجتناب کرد؟

از دارو هایی که می تواند نتیجه تست پریک را چالش مواجه کند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دارو های آنتی هیستامین و سایر داروهای ضد حساسیت
  • دارو های درمان افسردگی
  • برخی دارو های تسکین دهنده درد های معده
  • دارو های درمان کننده آسم

چگونگی انجام تست آلرژی پریک

انجام تست عموما در مطب پزشکان صورت گرفته می شود که ممکن است نتیجه آن فوری بوده و یا به زمان طولانی تری احتیاج داشته باشد.

چگونگی انجام تست آلرژی پریک

این تست را که به ” تست پانکچر ” نیز شهرت دارد برای واکنش های آلرژی فوری می توان استفاده کرد. از این تست برای تشخیص حساسیت به آلاینده های محیطی، حیوانات و گرد و غبار استفاده می شود. این تست معمولا بر روی ساعد افراد بالغ انجام شده و در کودکان در ناحیه فوقانی کمر تست می شود.

برای انجام این تست از سوزن استفاده خواهد شد که بدون ایجاد خونریزی است. پس از ایجاد یک سوراخ بسیار کوچک محل تست مشخص شده و قطره ای از مواد آلرژی زا روی محل ریخته می شود. سپس با استفاده از انواع لانست ها، عصاره داخل پوست نفوذ می کند.

پس از 15 دقیقه واکنش های پوستی با ایجاد کهیر نمایان می شود که متخصص میزان و اندازه آن را بررسی می کند.

دکتر شهرام سیدی متخصص ایمونولوژی بالینی و آلرژی هستند، وی با انتخاب بهترین روش ها، درمان های پوستی و آلرژیک را در کوتاهترین زمان ممکن انجام می دهند . شما می توانید برای مشاوره و مراجعه به دکتر سیدی با شماره 02122008100 تماس بگیرید و یا به آدرس اینستاگرام مراجعه نمائید.

درمان آلرژی به چه صورت خواهد بود؟

پس از انجام تست و تشخیص نوع آلرژی برنامه درمانی برای فرد مشخص خواهد شد. این درمان ممکن است به اشکال مختلف صورت گیرد. انواع مسیر های درمانی عبارت اند از:

  • دارو درمانی
  • ایمونوتراپی
  • ایجاد تغییرات محیطی برای فرد
  • ایجاد تغییرات غدایی

با توجه به نوع آلرژی متخصص برنامه غذایی و داروی خاصی را تجویز خواهد کرد. این برنامه ممکن است موجب بهبودی آلرژی یا کاهش علائم آن شود.

اغلب ما در هنگام تماس با مواد خاص و یا خوردن برخی مواد غذایی دچار حساسیت شده ایم. این حساسیت ها ممکن است پس از مدتی خود به خود از بین رفته و در مواقعی نیز به صورت پایدار همراه ما باشند. اگر به علت بروز حساسیت از مصرف برخی مواد خوراکی منع شده اید و یا نمی توانید با راحتی به بریخی وسایل با جنس خاص تماس داشته باشید، می توانید برای درمان این عارضه به متخصص ایمونولوژی مراجعه کنید تا با انجام تست علت و راه درمانی برای شما تشخیص داده شود.

 

دکتر شهرام سیدی

دکتر شهرام سیدی

متخصص ایمونولوژی بالینی و آلرژی

دکتر سیدی دکترای پزشکی خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکترای تخصصی ایمونولوژی را از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اخذ نمودند. ایشان عضو مرکز تحقیقات RCGLD دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، استادیار و هیات علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه،هیات علمی گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران، موسس و بنیان گذار اولین کلینیک آلرژی در استان آذربایجان غربی ارومیه، موسس کلینیک آلرژی بیمارستان فرهنگیان شهید باهنر نیاوران و محقق و عضو مرکز تحقیقات NRITLD بیمارستان مسیح دانشوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی هستند.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی
0 Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *