نشانی مطب

تهران،خیابان شریعتی،نرسیده به پل صدر،کوچه کسری،پلاک ۱۶۰۷/۱،واحد 1

شماره تماس

22008100 (021)

دکتر شهرام سیدی » آلرژی » اطلاعات جامع درباره آلرژی به نور خورشید و درمان آن
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

اطلاعات جامع درباره آلرژی به نور خورشید و درمان آن

احتمالاْ بارها در مورد آلرژی به گلوتن، بادام زمینی، موی گربه یا دیگر آلرژی‌های غذایی شنیده‌اید اما شاید اطلاع کافی از آلرژی به نور خورشید نداشته باشید. برخلاف آلرژی به مواد غذایی که شما می توانید به راحتی از ابتلا به آن پیشگیری نمایید، آلرژی به نور خورشید موردی است که عدم مواجهه با آن کار دشواری است. آلرژی به نور خورشید معمولاْ خیلی کم اتفاق می‌افتد و درصد اندکی از افراد را دچار مشکل می‌نماید. 10 تا 20 درصد مردم ممکن است دچار واکنش پوستی در مواجهه با نور خورشید شوند.

اگر تمایل دارید درباره آلرژی به نور خورشید اطلاعات کاملی کسب کنید و با علت، علائم، پیشگیری و درمان آن آشنا شوید، در ادامه مقاله با ما همراه باشید…

حساسیت-به-نور-آفتاب

علائم آلرژی به نور خورشید

  • افرادی که به نور خورشید آلرژی دارند در مواجهه با نور خورشید دچار کهیرهای پوستی می‌شوند (مشابه همان کهیرهایی که در واکنش های غذایی رخ می‌دهد)
  • کهیرها خیلی سریع (معمولاْ پس از چند دقیقه) بعد از مواجهه با نور خورشید روی پوست ظاهر می‌شوند.
  • برخلاف بعضی از آلرژی‌های غذایی، آلرژی به نور خورشید تهدیدی برای سلامت فرد نمی‌باشد.
  • برخلاف آلرژی پوستی، حساسیت به نور خورشید بسیار رایج می‌باشد.
  • از ویژگی‌های اصلی حساسیت پوستی، برجستگی‌ها قرمزرنگ مانند جوش‌های پوستی می‌باشد که معمولاْ همراه با خارش هستند.
  • حساسیت پوستی معمولاْ یک روز پس از مواجهه با نور خورشید رخ می‌دهد.
  • واکنش پوست در مقابل حساسیت به نور خورشید مانند یک آفتاب سوختگی شدید بروز می نماید.
  • گاهی اوقات حساسیت در مقابل نور خورشید می‌تواند به علت مصرف داروهای خاص مانند برخی آنتی‌بیوتیک‌ها باشد.
  • شایع‌ترین دلیل آن به علت واکنش سیستم ایمنی بدن در مواجهه با نور خورشید می‌باشد.

علت آلرژی به خورشید

آلرژی به نور خورشید، در واقع زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن ما نسبت به نور خورشید واکنش نشان می‌دهد. در واقع سیستم ایمنی، پوستی که در معرض نور خورشید قرار گرفته است را به عنوان سلول خارجی شناسایی می‌کند و نسبت به آن واکنش ایمنی می دهد. آلرژی به نور خورشید در تمام فصل‌ها می‌تواند رخ دهد اما معمولاْ در اوایل تابستان و بهار بیشتر ایجاد می‌شود.

علت-آلرژی-به-نور-خورشید

چگونه از ایجاد آلرژی به خورشید جلوگیری نماییم؟

  • اولین نکته‌ای که در مورد پوست باید همیشه و در تمام فصول رعایت کرد استفاده کرم ضدآفتاب می باشد. کرم باید 30 دقیقه قبل از اینکه در معرض نور خورشید قرار بگیرید استفاده شود، تمام نواحی که در مواجهه با نور خورشید هستند را بپوشاند و هر دو ساعت نیز باید تمدید شود. در هنگام انتخاب ضدآفتاب دقت نمایید که مناسب پوست شما بوده و SPF آن 30 یا  بالاتر باشد.
  • اگر شما در گذشته دچار آلرژی پوستی شده‌اید بنابراین باید از قرار گرفتن طولانی مدت زیر نور خورشید اجتناب نمایید مخصوصا در ساعات 10 صبح تا 2 ظهر که مقدار اشعه‌های خورشید به بالاترین میزان می‌رسند.
  • تا جایی که امکان دارد پوست بدن خود را بپوشانید به طور مثال از عینک آفتابی، کلاه لبه‌دار و لباس‌های آستین بلند استفاده نمایید.
  • اگر از اسپری‌های ضد آفتاب استفاده می‌نمایید دقت داشته باشید تمام نقاطی که در مواجهه با نور خورشید هستند را پوشش دهند.

درمان آلرژی به نور خورشید

با اینکه مشکلات ناشی از آلرژي به نور خورشید کشنده نمی‌باشد، اما کهیر و خارش ناشی از آن باعث ناراحتی در فرد می‌شود بنابراین بعد از ظهور اولین علايم ابتدا از کمپرس آب سرد استفاده نمایید سپس به متخصص آلرژی و ایمونولوژی مراجعه نمایید تا پزشک با توجه به شدت آلرژی برای شما دارو و پماد مناسب را تجویز نماید.

معمولاْ افرادی که دچار آلرژی پوستی می‌شوند ممکن است در دوران کودکی مشکلی نداشته باشند اما در بزرگسالی به طور ناگهانی دچار این آلرژی شوند، این موضوع نباید باعث نگرانی شود زیرا مشکلی کاملا طبیعی بوده که ممکن است برای هر فردی پیش بیاید. افراد در تمام سنین ممکن است به این مشکل مبتلا شوند اما معمولاْ بین سنین 20 تا 40 سال برای اولین بار ممکن است بروز نماید. در بهار و تابستان شدیدتر و بیشتر بروز می‌کند و با نزدیک شدن به فصل پاییز و زمستان کمتر می‌شود. احتمال بروز آلرژی به نور خورشید در خانم ها بیشتر از آقایان است. همچین افرادی که در نیمکره شمالی زمین زندگی می‌کنند در معرض خطر بیشتری هستند. ژنتیک نقش عمده‌ای در ایجاد این آلرژی دارد به طوریکه 20 درصد افرادی که دچار این مشکل هستند اظهار می‌کنند که یکی از اقوام نزدیک آنها نیز دچار این مشکل است.

اگر این مشکل تنها یک یا دو بار ایجاد شد نیاز به نگرانی نیست اما اگر به دفعات برای شما تکرار می‌شود حتماْ باید با یک متخصص پوست ملاقات داشته باشید. او درباره‌ی داروهایی که مصرف می‌نمایید از شما سوال خواهد پرسید و معاینات پوستی را انجام خواهد داد. در درمان این بیماری جلوگیری از ایجاد کهیرهای پوستی بسیار مهم است بنابراین پزشک پمادهایی را تجویز خواهد کرد تا قبل از اینکه در معرض نور خورشید قرار بگیرید از آنها استفاده نمایید تا از عوارض و ناراحتی‌های بعدی جلوگیری نمایید.

منابع:

https://www.besthealthmag.ca/article/symptoms-of-sun-allergy/
https://thebrightside.supergoop.com/sun-allegies-and-how-to-prevent-them/
https://thepapergown.zocdoc.com/this-sun-allergy-is-more-common-than-you-might-think


دکتر شهرام سیدی

دکتر شهرام سیدی

متخصص ایمونولوژی بالینی و آلرژی

دکتر سیدی دکترای پزشکی خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکترای تخصصی ایمونولوژی را از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اخذ نمودند. ایشان عضو مرکز تحقیقات RCGLD دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، استادیار و هیات علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه،هیات علمی گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران، موسس و بنیان گذار اولین کلینیک آلرژی در استان آذربایجان غربی ارومیه، موسس کلینیک آلرژی بیمارستان فرهنگیان شهید باهنر نیاوران و محقق و عضو مرکز تحقیقات NRITLD بیمارستان مسیح دانشوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی هستند.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی
0 Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *