نشانی مطب

تهران،خیابان شریعتی،نرسیده به پل صدر،کوچه کسری،پلاک ۱۶۰۷/۱،واحد 1

شماره تماس

22008100 (021)

دکتر شهرام سیدی » آلرژی » آلرژی پاییزی
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

آلرژی پاییزی

آلرژی پاییزی از متداول ترین بیماری های حساسیتی فصلی است. آلرژی در فصل پاییز در گروه های سنی مختلف بسیار شایع است به طوری که با تغییر فصل، از کودکان تا بزرگسالان به دنبال راهکارهای کنترل و کاهش علائم آلرژی پاییزی هستند. اما این آلرژِی از چه چیزی نشات می گیرد؟ در این مقاله می خواهیم به علل به وجود آمدن آلرژی پاییزی بپردازیم.

آلرژی پاییزی چیست؟

به طور کلی با تغییر فصل، تغییراتی در آب و هوا و میزان گرده ها ایجاد می شود. این اتفاق در فصل پاییز نیز اتفاق می افتد. در فصل پاییز گرده افشانی گیاهان و قارچ ها در هوا شدت می یابد. آلرژی فصلی در این شرایط به وجود می آید.

همچنین در این فصل به دلیل سرمای هوا، تهویه هوا کمتر از فصل های بهار و تابستان است. به همین دلیل گرده ها و آلرژن ها در محیط می مانند و افراد در فضاهای مشترک و کم تهویه آن ها را تنفس می کنند.

گیاهان در هر فصل گرده ها و آلرژن های مختلفی در هوا پراکنده می کنند. در ابتدای فصل پاییز نیز، آلرژن های مربوط به این فصل در محیط پراکنده می شود.

اما شاید بسیاری از افراد، بیماری های فصلی دیگر را با آلرژی پاییزی اشتباه بگیرند. برای مثال بیماری سرماخوردگی را با آلرژی پاییزی اشتباه بگیرند و به همین دلیل داروهای اشتباهی مصرف کنند. در ادامه مهم ترین علائم آلرژی پاییزی را بیان می کنیم.

علائم شایع آلرژی پاییزی

مهمترین علائم آلرژی پاییزی

همانطور که قبل تر اشاره کردیم، به احتمال خیلی زیاد علائم آلرژی پاییزی و سرماخوردگی با یکدیگر اشتباه گرفته شوند. علائم اصلی آلرژی در فصل پاییز شامل موارد زیر می شوند:

عطسه : عطسه های پی در پی و متعدد از اولین علائم آلرژی پاییزی است. تراکم گرده ها و آلرژن ها در محیط باعث می شود که حجم زیادی از آنها وارد بینی، گلو و ریه ها می شود. بینی و گلو در مقابل این گرده ها واکنش نشان می دهند و با عطسه های پی در پی سعی دارند که از ورود آلرژن ها به ریه ها جلوگیری کنند.

گرفتگی و آبریزش بینی : از دیگر واکنش های بینی جهت جلوگیری از ورود آلرژن ها به بدن این است که میزان مخاط را بیشتر کند. به همین میزان آبریزش بینی در این فصل افزایش می یابد. همچنین بر اثر آبریزش زیاد، گرفتگی بینی نیز ایجاد می شود.

خارش و اشکی شدن چشم ها: تراکم گرده ها، وزش باد و عوامل دیگر باعث می شوند که گرده ها از هر راهی برای ورود به بدن استفاده کنند. به همین دلیل ممکن است در اثر وزش باد، گرده ها به چشم ها نیز سرایت کنند و باعث ایجاد خارش شوند. چشم برای جلوگیری از ورود گرده ها، اشک ایجاد می کند به همین دلیل در اثر آلرژی پاییزی، اشک و خارش چشم افزایش می یابد.

خارش و گرفتگی گوش : ورود گرده ها به بدن از هر طریقی ممکن است به همین دلیل ممکن است گوش ها نیز از این مشکل در امان نمانند. همچنین ممکن است خارش گلو بر خارش گوش نیز تاثیر داشته باشد یعنی در واقع با ورود و ماندگاری آلرژن ها به گلو، گوش نیز دچار خارش و گرفتگی شود.

احساس نفس تنگی : خس خس سینه و احساس تنگی نفس، از دیگر موارد آلرژی پاییزی است. البته به خاطر داشته باشید که تنگی نفس عامل مشترک بیماری های حساسیتی مختلفی است و درصورتی که علائم دیگر با خود داشته باشد، می تواند چیزی فراتر از آلرژی پاییزی ساده باشد.

مشکلات پوستی : در بعضی افراد، آلرژی پاییزی می تواند باعث بروز حساسیت های پوستی مانند اگزما، ترک های شدید پوستی و خشکی بیش از حد پوست شود. این نشانه ها با خارش پوستی شدت می یابد و هرچه بیشتر آنها را خارش داد، وخیم تر می شوند.

همانطور که می بینید بسیاری از این موارد با شایع ترین علائم سرماخوردگی یکسان هستند. اما برای مثال مشاهده می کنید که تب از علائم اصلی سرماخوردگی است که در حساسیت پاییزی نیست. به همین دلیل بهتر است پیش از مطمئن شدن از بیماری حساسیتی خود به صورت دقیق، از مصرف داروها به صورت خودسرانه اجتناب کنید.

آلرژی فصلی به پاییز

آیا آلرژی پاییزی در زندگی روزمره اخلالی ایجاد می کند؟

علائمی که درباره آلرژی پاییزی گفتیم، تنها علائم ظاهری آن بودند. اما در واقع ماندگار آلرژی پاییزی در بدن، باعث می شود که عملکرد کلی بدن دچار اخلال شود. عطسه های مداوم، تنگی نفس، خارش و دیگر علائم مربوط به آلرژی پاییزی باعث ایجاد:

  • کلافگی
  • تغییر خلق و خو
  • عصبی شدن
  • کاهش تمرکز
  • کاهش کیفیت خواب
  • احساس خستگی و ماندگاری آن در بدن

و موارد دیگر می شود. به همین دلیل ممکن است که از نظر بیولوژیکی علائم آلرژی پاییزی خیلی خطرناک نباشد اما در عملکرد روزمره اثر منفی می گذارد و آن را دچار اخلال می کند.

نشانه های آلرژی پاییزی

چگونه از تاثیر منفی آلرژی پاییزی جلوگیری کنیم؟

در صورتی که هر فصل با شروع فصل پاییز و یا حتی قبل از آن علائم حساسیتی شما شروع می شود، بهتر است پیش از واقع به دنبال علاج آن باشید!

توصیه می کنیم که برای جلوگیری از بروز حساسیت های شدید فصلی به خصوص آلرژی پاییزی، پیش از تغییر فصل حتما به متخصص آلرژی مراجعه کنید. دکتر سیدی، متخصص آلرژی و ایمونولوژی با داشتن تخصص و سابقه طولانی در درمان آلرژی، به تشخیص و درمان بیماران گرامی می پردازد.

دکتر شهرام سیدی

دکتر شهرام سیدی

متخصص ایمونولوژی بالینی و آلرژی

دکتر سیدی دکترای پزشکی خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکترای تخصصی ایمونولوژی را از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اخذ نمودند. ایشان عضو مرکز تحقیقات RCGLD دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، استادیار و هیات علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه،هیات علمی گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران، موسس و بنیان گذار اولین کلینیک آلرژی در استان آذربایجان غربی ارومیه، موسس کلینیک آلرژی بیمارستان فرهنگیان شهید باهنر نیاوران و محقق و عضو مرکز تحقیقات NRITLD بیمارستان مسیح دانشوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی هستند.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی
0 Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *