دکتر آلرژی چه متخصصی است؟ رایجترین سوال افرادی است که از علائم آلرژی خود خسته شده اند! آلرژی، یکی از بیماری های شایع است که ممکن است، در فصول خاص یا در تمامی طول سال آنها را درگیر کند. مراجعه به متخصص آلرژی، می تواند در درمان فوری و موثر این بیماری اثربخش باشد و دوره های عود بیماری را به حداقل کاهش دهد، بنابراین مشاوره با متصص آلرِژی امر بسیار مهمی محسوب میشود. با مطالعه ادامه مطلب میتوانید با بهترین دکتر متخصص آلرژی در تهران آشنا شوید.
بی شک بهترین دکتر آلرژی، ایمونولوژیست یا متخصص آلرژی است. این پزشک به صورت تخصصی حساسیت و بیماریهای خود ایمنی را درمان می کند.
دکتر آلرژی کیست ؟
دکتر یا متخصص آلرژی، پزشکی است که به مطالعه سیستم ایمنی بدن می پردازد. اگر سیستم ایمنی به درستی عمل نکند، می تواند منجر به بیماری های خود ایمنی، سرطان و آلرژی شود. دوره ایمنی شناسی یا ایمونولوژی یکی از جمله دوره های علوم پزشکی است که طی چند دهه اخیر از رشد و شکوفایی چشمگیر و قابل توجهی برخوردار بوده است. متخصص آلرژی به صورت تخصصی در زمینه درمان و مدیریت بیماریهای آلرژی آسم فعالیت دارد. برای درمان آلرژی مراجعه به این متخصص اهمیت بسیار ویژه ای دارد، زیرا که میتواند ان بیماری را به طور کامل درمان کرده و دورههای عود بیماری را به حداقل کاهش دهد.
برای مشاوره و رزرو نوبت ویزیت از دکتر متخصص آلرژی تماس بگیرید : 📞 22008100-021 📞
بهترین دکتر آلرژی در تهران
آقای دکتر شهرام سیدی متخصص آلرژی و ایمونولوژی را می توان به عنوان بهترین دکتر آلرژی در تهران معرفی کرد. ایشان با استفاده از روش های صحیح درمانی می توانند بیماری شما را درمان کرده و از بروز عوارض ناشی از آن جلوگیری نمایند. آقای دکتر شهرام سیدی دارای دکترای تخصصی ایمونولوژی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستند. ایشان همچنین موسس کلینیک آلرژی بیمارستان فرهنگیان شهید باهنر نیاوران هستند. آقای دکتر سیدی تجربه درمان هزاران بیمار مبتلا به آلرژی را در کارنامه کاری خود به ثبت رسانده است.
متخصص آلرژی یا ایمونولوژی چه کارهایی انجام می دهد؟
متخصص آلرژی و ایمونولوژی در کشورهای توسعه یافته، در حال همکاری با کشورهای در حال توسعه می باشند تا به پیشگیری و درمان مشکلات مرتبط با سلامت جهانی کمک نمایند. این خدمات عبارتند از بیماری های نوظهور عفونی مانند کرونا، مالاریا، اچ آی وی، بیماری های منتقله جنسی، سرطان، سل و سایر بیماری های عفونی. کار و وظایف ایمونولوژیست به نوع سازمانی که در آن خدمت می کند، بستگی دارد:
- ایمونولوژیست های فعال در صنعت بیوتکنولوژی و داروسازی به توسعه محصولات پزشکی و درمان های جدید کمک می نمایند. آن ها به طور کلی با دانشمندان دیگر برای تولید محصولات جدید و یا ارتقای محصولات موجود کار می کنند.
- ایمونولوژیست های که در دانشگاه ها مشغول بکار هستند، و برای افزایش درک و فهم ما از سیستم ایمنی تلاش می کنند. آنها همچنین می توانند در حال انجام تحقیقات، به عنوان اساتید دانشگاه و سخنرانان، به آموزش بپردازند.
- ایمونولوژیست های استخدام شده درعلوم پزشکی، به عنوان ایمونولوژیست های دامپزشک با درمان حیواناتی که از عفونت یا دیگر بیماری های خود ایمنی رنج می برند، به بهبود سلامت و پیشگیری از بیماری ها کمک می نماید.
ایمونولوژیست های استخدام شده توسط خدمات سلامت در مطالعه بیماری های (پاتولوژی) و یا مطالعه آلرژی نقش دارند. آن ها همچنین می توانند دانشمندان با تخصص در آزمایشگاه بالینی باشند.
بسیاری از ارگانیسم های مضر مانند ویروس ها، انگل ها و باکتری ها دائما در تلاش برای دسترسی به بدن می باشند و در صورت موفقیت، می توانند منجر به بروز بیماری های جدی شوند. کار ایمونولوژی در بسیاری از زمینه های مختلف تحقیقات زیست پزشکی و همچنین بهداشت و درمان، کشاورزی و نظارت بر محیط زیست می باشد. اکثر بیماری ها زمانی ایجاد می شوند که سیستم ایمنی بدن عملکرد نادرستی داشته باشد. ایمونولوژیست ها، سعی بر این دارند که به درک ناکارآمدی سیستم ایمنی و ایجاد بیماری ها بپردازند. این بیماری ها را می توان بطور گسترده به سه دسته ذیل تقسیم بندی کرد:
اهمیت مراجعه به متخصص آلرژی
هنگام مواجهه با علائم آلرژی می بایست به پزشک متخصص آلرژی مراجعه کرد، زیرا باید این علائم به دقت توسط پزشک بررسی شود و با انجام آزمایش ها و تست آلرژی، بیماری تشخیص داده شده و درمان شود. یکی از این تست ها که برای تشخیص آلرژی مورد استفاده می شود، تست پریک است. در صورت عدم درمان آلرژی ممکن است مشکلات جدی برای فرد به وجود بیاید و سلامت او را به خطر بیاندازد. هدف از مراجعه به متخصص آلرژی و ایمونولوژی، ایجاد یک برنامه منسجم برای درمان آلرژی است که به بیمار کمک می کند تا ایمنی لازم در مقابل آلرژن ها را به دست آورد و به طور کامل مناسب ترین داروهای آلرژی را دریافت نماید. در صورت داشتن علائم جزئی آلرژی دلیلی بر مراجعه شما به یک متخصص نباشد، اما چنانچه این علائم شدت پیدا کند و زندگی روزمره شما را تحت تاثیر قرار دهد لازم است که به یک متخصص آلرژی مراجعه کنید.
وظایف متخصص آلرژی چیست؟
چنانچه از آلرژی یا مشکلات دیگر مربوط به سیستم ایمنی بدن رنج می برید، یک متخصص آلرژی ( ایمونولوژیست) با مهارت و تجربه، می تواند شما را درمان کند. سیستم ایمنی بدن با عفونت ها مبارزه می کند، چنانچه فردی آلرژی داشته باشد، سیستم ایمنی بدن به اشتباه به چیزهایی که معمولا بی ضرر می باشند واکنش نشان می دهد. حشرات، گرد و غبار، حیوانات خانگی، داروها و غذا نمونه هایی از این موارد می باشند. این واکنش ممکن است بدن فرد را به عارضه هایی مانند اگزما، تب یونجه، اگزما و … یا یک واکنش بسیار شدید و غیر معمول به نام آنافیلاکسی دچار نماید. اگر سیستم ایمنی شما به درستی کار نکند، ممکن است به عفونت های مکرر، غیرمعمول و شدید مبتلا شوید.
پزشک آلرژی به طور کلی درمان هایی برای عارضه های ذیل ارائه می دهد :
- آلرژی
- تب یونجه یا رینیت آلرژیک
- بیماری های نقص ایمنی
- اگزما
- کهیر
- سینوزیت
- آسم آلرژیک
- واکنش های شدید به مواد غذایی، نیش حشرات و داروها (آنافیلاکسی)
ضرورت مراجعه به متخصص آلرژی چیست؟
برخی از افراد، اعتقاد دارند که در هنگام شدت گرفتن بیماری آلرژی در بدنشان باید به متخصص آلرژی مراجعه کنند. ولی این باور اشتباه می باشد. زیرا گاهی شدید شدن بیماری می تواند منجر به بروز عوارض خطرناک و جبران ناپذیری شود. بنابراین لازم است افراد قبل از عود گرفتن بیماری به متخصص آلرژی و ایمونولوژی مراجعه کنند.
به منظور انتخاب بهترین متخصص آلرژی، به چند نکته حائز اهمیت توجه کنید:
- تحصیلات و تخصص: اطمینان حاصل کنید که متخصص آلرژی دارای تحصیلات مرتبط و تخصص در زمینه آلرژی است.
- تجربه عملی: مطالعه درباره تجربههای پیشین بیماران و موارد مشابه میتواند نقطه قوت متخصص را نشان دهد.
- استفاده از تکنولوژی: اطمینان حاصل کنید که متخصص از تجهیزات و تکنولوژیهای جدید در تشخیص و درمان استفاده میکند.
- ارتباط و تعامل برخورد: متخصص باید دارای مهارتهای ارتباطی بالا و توانایی در فهم نیازهای بیمار باشد.
- موقعیت مطب: انتخاب متخصصی که مطب یا مرکز درمانی وی در محل دسترسی شما واقع شده باشد، موقعیت راحتتری را برای ملاقات ارائه میدهد.
- استفاده از بازخورد بیماران: نظرات و تجربیات دیگران با متخصص ممکن است به شما کمک کند تا تصمیم بهتری بگیرید.
- هزینه و بیمه: از نظر هزینهها و پوشش بیمه برای خدمات آلرژی استعلام بگیرید و اطمینان حاصل کنید که با وضعیت مالی شما سازگار است
چه زمانی باید به متخصص آلرژی مراجعه کرد؟
به متخصص آلرژی مراجعه کنید در صورتی که:
- علائم حساسیت و آلرژی داشته باشید: علائمی همچون خس خسزدن، سرفه، عطسه، چشم خارج شده، خارش در گلو و بینی، و افزایش ترشحات بینی را تجربه می کنید.
- واکنش به مواد خاص نشان دهید: در مواجهه با مواد خاص مانند غذاها، گرده گلها، حشرات، داروها یا مواد شیمیایی، واکنشهای ناخواسته نشان دهید.
- علائم آسم داشته باشید:علائمی نظیر سرفه مزمن، دشواری در تنفس، فشار در سینه، و خس خسزدن را تجربه کنید.
- مشکلات پوستی مرتبط با آلرژی داشته باشید: مشکلاتی همچون قرمزی، خارش، و اگزما که به ظاهر واکنشهای آلرژیک بر روی پوست هستند، داشته باشید.
- آلرژی در خانواده داشته باشید: اگر آلرژی در خانواده شما وجود داشته باشد، احتمال دارد که شما نیز به عنوان افراد ژنتیکی در معرض بیشتری قرار گیرید.
- علائم ناشناخته داشته باشید: اگر علائم غیرمعمولی یا ناشناختهای تجربه کنید که به نظر مشخص نیستند، بهتر است به متخصص آلرژی مراجعه کنید.
هر گاه که علائم آلرژی یا حساسیتهای ناشناخته شما تاثیر منفی بر کیفیت زندگی شما داشته باشد، مراجعه به متخصص آلرژی ممکن است به تشخیص دقیق و ارائه راهکارهای مناسب برای مدیریت آلرژیها و حساسیتها منجر شود.
میخواستم بپرسم آلودگی هوا و ریزگردها هم می تونن باعث آلرژی شوند؟
هر ماده ای می تواند باعث بروز آلرژی شود. ضمن اینکه آلاینده ها از طریقی غیر از ایجاد آلرژی هم می توانند مخاط بینی را تحریک کنند و باعث بروز علائم شوند.
درمان قطعی برای آسم وجود داره؟
هنوز متاسفانه به صورت قاطع نمیتوان گفت درمان قطعی برای این بیماری یافت شده است اما به هر حال آسم را میتوان تا حدودی كنترل كرد. درمانهای جدیدی هم برای كنترل آسم مطرح شدهاند كه با مراجعه به متخصصان آسم و آلرژی میتوانید از آنها بهرهگیرید.
سلام دکتر من مشکل سینوزیت دارم بهم گفتن عفونی هست . شما چه راه هایی رو برای درمانش میتونین معرفی کنید؟؟
باسلام حتما به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه فرمایید
سلام دکتر
همسر من بارداره ودچار شک انافیلاکسی میشه
ایا درمانی برای این مشکل وجود.
سلام حتما برای درمان به یک متخصص آلرژی مراجعه کنید.