نشانی مطب

تهران،خیابان شریعتی،نرسیده به پل صدر،کوچه کسری،پلاک ۱۶۰۷/۱،واحد 1

شماره تماس

22008100 (021)

دکتر شهرام سیدی » آلرژی » تاثیر فست فود بر آلرژی
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

تاثیر فست فود بر آلرژی

تاثیر فست فود بر آلرژی

آیا فست فود آلرژی زا است؟

این روزها جمعیت زیادی از مردم در سراسر جهان علاقمند به مصرف فست فود می باشند. حتی برای برخی از آن ها ، این نوع غذاها جایگزین مواد غذایی مقوی شده است. در نتیجه مصرف بالای فست فود ، شاهد بروز عوارض بسیاری می باشیم که یکی از آن ها آلرژی می باشد.

تاثیر فست فود بر آلرژی ، خود به چند حالت می تواند بروز کند. این حساسیت در افرادی که دارای بیماری های زمینه ای مانند آسم هستند ، بیشتر دیده می شود.

 

فست-فود-بر-آلرژی

 

چه موادی در فست فود ، موجب بروز حساسیت می شود؟

نمی توان به طور کلی یکسری از مواد مصرف شده در فست فود را لیست کرد و به عنوان مواد غذایی آلرژی زا معرفی نمود. زیرا سیستم ایمنی هر فرد نسبت به دیگری متفاوت است.ممکن است ، حساسیت در فردی با مصرف ادویه های استفاده شده در فست فود بروز کند و در فردی دیگر با مصرف سوسیس و کالباس. با این وجود می توان برخی از مواد را نام برد که سابقه حساسیت زایی داشته اند.

  • ادویه های استفاده شده مانند فلفل
  • مواد غذایی که فاقد اسیدهای چرب امگا 3 ، آنتی اکسیدان ، ویتامین D و سایر مواد مغذی باشد.
  • فلفل دلمه
  • سوسیس و کالباس
  • مواد افزودنی و مواد نگهدارنده

با توجه به موارد فوق ، می توان دریافت که انواع پیتزاها ، همبرگرها و ساندویچ ها زمینه ساز بروز آلرژی در فرد هستند. همچنین موادی که به صورت سرخ شده در فست فود استفاده می شوند نیز ممکن است موجب اختلال در سیستم تنفسی افراد مختلف شوند.

 

علائم و خطرات آلرژی ناشی از مصرف فست فود

بسیاری از مردم با شنیدن لفظ آلرژی آن را با سرماخوردگی یکسان می دانند. اما باید بدانید که سرماخوردگی علائم عفونی دارد که در آلرژی چنین چیزی مشاهده نمی گردد ؛ بلکه اغلب به صورت خارش ، آبریزش بینی ، مشکل تنفسی ، جوش ، گلودرد ، سرفه های شدید خود را نشان می دهد.

در برخی از موارد ، حساسیت های پوستی نیز جزو عوارض مصرف فست فود می باشند. لیست زیر شامل مواردی است که به عنوان آلرژی فست فود ممکن است در هر فرد بروز کند.

  • شکم درد
  • کهیر
  • حالت تهوع و استفراغ
  • اسهال
  • گرفتگی حنجره در کودک و بزرگسال
  • سر درد
  • سرفه
  • نفخ شکم
  • حالاتی مشابه غش
  • تورم دست ، پا و صورت

به طور کلی آلرژی که در اثر مصرف فست فود بروز می کند ، به علت مشکلی است که در سیسم ایمنی بدن رخ می دهد. این مشکل می تواند ریشه در زنتیک افراد و یا به بیماری های زمینه ای آن ها داشته باشد.

مدت زمان هویدا شدن نشانه های آلرژی در هر فرد متفاوت است. در برخی به فاصله چند ساعت پس از خوردن غذا و در برخی دیگر ممکن است پس از چند روز نمایان گردد.

 

افرادی که باید در مصرف فست فود دقت کنند!

بیشترین افرادی که باید در مصرف فست فود نفس خود را کنترل کنند ، آن هایی هستند که به بیماری آسم و آلرژیک مبتلا می باشند. تاثیر فست فود بر آلرژی برای دارندگان این بیماری ها ، معمولا با تنگی نفس و سرفه های شدید همراه است.

کودکان نیز باید در مصرف فست فود ، اعتدال را رعایت کنند. زیرا در گروه های سنی پایین علاقه به این نوع غذاها بیشتر است و کنترل کردن کودک نیز دشوارتر می باشد. مصرف بیش از اندازه فست فود در کودکان ، می تواند موجب بروز مشکلات تنفسی برای آن ها شود.

 

دکتر شهرام سیدی متخصص ایمونولوژی بالینی و آلرژی هستند، وی با انتخاب بهترین روش ها، درمان های پوستی و آلرژیک را در کوتاهترین زمان ممکن انجام می دهند . شما می توانید برای مشاوره و مراجعه به دکتر سیدی با شماره 02122008100 تماس بگیرید و یا به آدرس اینستاگرام مراجعه نمائید.

 

راه های درمان و پیشگیری از حساسیت متاثر از غذاهای فست فود

طبیعتا هر فردی که به فست فود آلرژی دارد ، حداقل یک بار آن را مصرف کرده است که توانسته به آلرژی خود پی ببرد. برای پیشگیری از وقوع مشکلات حاد در این زمینه ، بهتر است مواد غذایی که موجب بروز آلرژی در شما می شود را بشناسید تا بتوانید از مصرف آن خودداری نمایید.

داشتن رژیم غذایی مناسب نیز یکی دیگر از عوامل موثر در کاهش تاثیر فست فود بر آلرژی است. رژیم غذایی مناسب است که متشکل از مواد غذایی مقوی و سالم مانند سبزیجات ، میوه ، پروتئین ، ویتامین و … باشد. در این صورت ، فرد می تواند با کنترل وضعیت سلامتی خود ، گاهی به مصرف غذاهای فست فودی نیز بپردازد.

کلام آخر

متخصص آلرژی ، فردی است که می تواند ضمن همراهی بیمار برای حفظ سلامتش ، لذت مصرف مواد غذایی فست فود را نیز به او اهدا کند. بنابراین اگر شما هم جزو علاقمندان به این نوع مواد خوراکی هستید اما محدودیت هایی برای مصرف دارید ، توصیه می کنیم به پزشک متخصص آلرژی مراجعه کنید که در این زمینه تجربه لازم را داشته باشد و بتواند بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان آورد.

دکتر شهرام سیدی

دکتر شهرام سیدی

متخصص ایمونولوژی بالینی و آلرژی

دکتر سیدی دکترای پزشکی خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکترای تخصصی ایمونولوژی را از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اخذ نمودند. ایشان عضو مرکز تحقیقات RCGLD دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، استادیار و هیات علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه،هیات علمی گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران، موسس و بنیان گذار اولین کلینیک آلرژی در استان آذربایجان غربی ارومیه، موسس کلینیک آلرژی بیمارستان فرهنگیان شهید باهنر نیاوران و محقق و عضو مرکز تحقیقات NRITLD بیمارستان مسیح دانشوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی هستند.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی
0 Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *