نشانی مطب

تهران،خیابان شریعتی،نرسیده به پل صدر،کوچه کسری،پلاک ۱۶۰۷/۱،واحد 1

شماره تماس

22008100 (021)

دکتر شهرام سیدی » آسم » آنچه که لازم است افراد مبتلا به آسم درباره ویروس کرونا بدانند!
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

آنچه که لازم است افراد مبتلا به آسم درباره ویروس کرونا بدانند!

آنچه که لازم است افراد مبتلا به آسم درباره ویروس کرونا بدانند!

معمولاً افراد مبتلا به آسم دائما نگران این هستند که به بیماری آنفولانزا و یا سرماخوردگی مبتلا نوشند، زیرا این بیماری ها باعث خس خس بیشتر سینه و عود مشکلات تنفسی شان می شود. متاسفانه حدود یک سال هم هست یک نگرانی دیگر به نگرانی های افراد مبتلا به آسم افزوده شده و آن هم ویروس ناشناخته کرونا است!

ما در این مقاله سعی داریم ا÷طلاعاتی که تا به امروز درباره ارتباط ویروس کرونا و آسم موجود است را به زبان ساده در اختیار شما قرار دهیم. با ما همراه باشید.

ویروس COVID-19

در دسامبر 2019، بیماری جدیدی به نام COVID-19 شروع به شیوع کرد. این بیماری توسط ویروس -SARS2-CoV ایجاد می شود.
طبق مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC ) و سازمان بهداشت جهانی (WHO)، علائم 19- COVID می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • تب لرز سرفه
  • تنگی نفس یا مشکل تنفس احساس خستگی و ضعف درد عضله یا بدن
  • سردرد از بین رفتن چشایی یا بویایی جدید
  • گلو درد گرفتگی یا آبریزش بینی اسهال ، حالت تهوع یا استفراغ

اگر این علائم هشدار دهنده اضطراری را دارید ، سریعاً به اورژانس مراجعه کنید:

• مشکل تنفس یا تنگی نفس
• درد یا فشار در قفسه سینه که از بین نمی رود
• رنگ مایل به آبی روی لب ها، صورت یا ناخن ها

از آنجائی که این ویروس جدید به آسانی گسترش می یابد لازم است رعایت کلیه مراقبت های بهداشتی در برابر آن را جدی بگیرید.
تصور می شود این ویروس صرفا از طریق صحبت کردن، سرفه یا عطسه منتقل می شود. در حالی که این ویروس به صورت ذراتی خواهد بود که از دهان یا بینی به هوا منتقل می شوند. ویروس کرونا به علت سنگین بودن به سرعت به پایین میفتند. افراد در فاصله 1/5 تا 2 متر ازافرادی که به ویروس کرونا مبتلا هستند می توانند ویروس را دریافت کنند. در چنین فاصله ای اگر کسی سرفه کند ممکن است مبتلا شوید.

کرونا در بیمارن مبتلا به آسم

ویروس کرونا در افراد مبتلا به آسم

بنیاد آسم و آلرژی آمریکا نیز بیماری آسم را در فهرست وضعیت ‌های حاد پزشکی قرار می ‌دهد که باعث می ‌شود احتمال بروز ویروس در فرد افزایش یابد و در واقع افراد مبتلا به آسم باید «درصورت شیوع هرگونه بیماری تنفسی در کشور جانب احتیاط را رعایت کنند».

اما بنابر گفته ‌ی متخصصین در TIME به ‌قطع نمی ‌توان گفت آیا درصورت ابتلا به آسم، احتمال بروز ویروس یا شدت آن در فرد بیشتر است یا خیر. داده های مختلف نشان داده است، مدرکی دال بر اینکه افراد دچار آسم بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس قرار می‌گیرند یا درصورت ابتلا، شدت بیماری در آنها بیشتر است وجود ندارد.

مطالعه کوچکی نشان داده است که آسم احتمال ابتلا به ویروس کرونا را افزایش نمی دهد فقط در صورتی که مریض شوند علائم بیماری شدیدتری را به واسطه داشتن مشکلات تنفسی تجربه می کنند و ویروس کرونا در آنها می تواند منجر به حمله آسم، ذات الریه یا سایر بیماری های ریوی شود.

در زیر علائم آسم درافراد مبتلا ذکر شده است:
• تنگی قفسه سینه
• سرفه کردن
• تنگی نفس
• صدای سوت یا خس خس هنگام تنفس کردن

چگونه افراد دارای آسم در برابر ویروس 19-COVID از خود مراقبت کنند؟

افراد مبتلا به آسم به دلیل مشکلات تنفسی که دارند باید به نشانه های ظاهری و جسمی بدن حساسیت بیشتری دهند. زیرا هیچ درمان قطعی برای کرونا وجود ندارد. رعایت نکات زیر به شما کمک می کند تا از خود در برابر ویروس COVID19 محافظت کنید:

  • داروهای معمول آسم را طبق دستورالعمل پزشک ادامه دهید، با این کار میزان احتمال حمله آسم در اثر ویروس کرونا کاهش می دهید.
  • اگر سرفه می کنید و مطمئن نیستید که سرفه شما از علائم کرونا است یا مربوط به آسم است ، لطفاً با پزشک عمومی خود صحبت کنید.
  • برای کنترل آسم به برنامه درمانی خود ادامه دهید و حتما اطلاع کسب کنید که در صورت بدتر شدن علائم آسم چه باید بکنید.
  • اگر مجبور به مسافرت هستید حتما به پزشک خود اطلاع دهید و داروهای خود را همراه داشته باشید.
  • اگر فکر می کنید مبتلا به ویروس کرونا هستید، در خانه بمانید.
  • استراحت کافی و تغذیه مناسب داشته باشید.
  • زیر نظر پزشک واکسن های آنفلوآنزا را استفاده کنید و تغییرات اساسی را در زندگی روزمره خود ایجاد کنید.
  • در دوران کرونا تا حد امکان در خانه بمانید و حتی المقدور از تماس بادیگران پرهیز کنید.

چنانچه به بیماری کرونا مبتلا شدید مصرف داروهای آسم را قطع نکنید؛ زیرا در صورت داشتن ویروس کرونا و رعایت مراقبت های بهداشتی مصرف این داروها بی خطر است.
به خاطر داشته باشید اسپری آسم به شما در تسکین علائمی مانند سرفه، گرفتگی قفسه سینه یا خس خس ناشی از آسم کمک می کند. اگر به کرونا مبتلا باشید این اسپری هیچ کمکی به شما در درمان کرونا نخواهد کرد و تنها در برابر علائم ناشی از آسم کار می کند.

اگر نشانه های آسم را در حال بدتر شدن یافتید و یا علائم کرونا را در خود احساس کردید سریعا به پزشک مراجعه کنید. البته که شایعات ویروس کرونا بسیار زیاد هستند که باید در این مورد بسیار توجه کرد.

چه کسانی در معرض خطر COVID-19 هستند؟

اطلاعات نشان می دهند افراد مبتلا به بیماری مزمن ریه، از جمله آسم، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای 19 COVID باشند. با این حال گروه های زیرهمانند بیماری آسم از سوی ویروس 19 COVID تهدید می شوند:

  • بیماری مزمن کلیوی
  • حالت نقص ایمنی (سیستم ایمنی ضعیف) ناشی از پیوند خون یا مغز استخوان، نقص ایمنی، اچ آی وی، استفاده از کورتیکواستروئیدهای سیستمیک یا سایر داروهایی که سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کنند.
  • چاقی
  • شرایط نورولوژیک، مانند زوال عقل
  • کودکان مبتلا به بیماری مادرزادی قلب
  • بیماری کبد
  • بارداری
  • تالاسمی (نوعی اختلال خونی)
  • افرادی که دارای شرایط پزشکی مزمن هستند، مانند: بیماری عروق مغزی (رگهای خونی و خون رسانی به مغز را تحت تأثیر قرار می دهد)، فیبروز سیستیک، دیابت نوع 2، دیابت نوع 1، فشار خون بالا

از تفاوت های آلرژی بینی و کرونا چه می دانید؟

تفاوت های بین آلرژی وکرونا را از زبان دکتر شهرام سیدی متخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی بخوانید. اگر زمان کافی برای مطالعه این متن را ندارید، پیشنهاد میکنیم به صحبت های دکتر سیدی گوش دهید.

تب و لرز : یکی از مهمترین تفاوت ها وجود تب و لرز است . این مساله (تب ، تب های بالا و لرز) در بیماری کرونا به طور شایع دیده می شود، اما در آلرژی تب و لرز جایی ندارد.

عطسه : یکی دیگر از این علائم عطسه است. عطسه در سرماخوردگی و آلرژی یکی از علائم شایع است. اما برخلاف تب و لرز در عفونت ناشی از کرونا، عطسه جایی ندارد.

سرفه : سرفه در ببیماری کرونا به صورت سرفه های خشک و شدید وجود دارد اما در سرماخوردگی خفیف بوده و در آلرژی خیلی به ندرت دیده می شود.

تنگی نفس: تنگی نفس یا کوتاه شدن تنفس در کرونا بسیار شایع است اما در سرماخوردگی و اآلرژی جایی ندارد.

گرفتگی بینی: گرفتگی بینی در آلرژی و همینطور سرماخوردگی، نسبتا بیشتر دیده می شود اما در عفونت ناشی از کرونا به ندرت دیده می شود.

آبریزش بینی: در آلرژی های فصلی بسیار شایع است اما در بیماری کرونا این مشکل دیده نمیشود.

سایر علائم شایع: بدن درد، از دست دادن حس بویایی، اسهال و استفراغ مواردی است که در درگیری افراد مبتلا به کرونا بسیار شایع است .

علائم / بیماریآلرژیسرماخوردگیکووید19(کرونا)
تنگی نفس
(کوتاه شدن تنفس)
نداردنداردشایع
سرفهشایع( خفیف)شایعشایع( سرفه خشک)
عطسهشایعشایعندارد
تب و لرزنداردشایع
(تب پایین و بدون لرز)
شایع
گرفتگی بینیگهگاهشایعبه ندرت
آبریزش بینیشایعشایعندارد
بدن دردنداردشایعشایع
اسهال- استفراغنداردبندرتگهگاه
ازدست دادن بویاییبه ندرتبه ندرتشایع
دکتر شهرام سیدی

دکتر شهرام سیدی

متخصص ایمونولوژی بالینی و آلرژی

دکتر سیدی دکترای پزشکی خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکترای تخصصی ایمونولوژی را از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اخذ نمودند. ایشان عضو مرکز تحقیقات RCGLD دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، استادیار و هیات علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه،هیات علمی گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران، موسس و بنیان گذار اولین کلینیک آلرژی در استان آذربایجان غربی ارومیه، موسس کلینیک آلرژی بیمارستان فرهنگیان شهید باهنر نیاوران و محقق و عضو مرکز تحقیقات NRITLD بیمارستان مسیح دانشوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی هستند.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
رابطه ماست و آسم چیست؟

رابطه ماست و آسم چیست؟

یکی از مواد غذایی که همیشه مورد توجه محققان و متخصصان برای مدیریت آسم بوده، ماست است. ماست، به عنوان یک فرآورده لبنی،...

پرسش و پاسخ تکمیلی
2 Comments
  1. Maryam

    سلام دکتر خسته نباشین من ی مدت کرونا گرفتم بعدش خوب شدم و تستم منفی درومد منتهی هنوز سرفه دارم سرفه خشک و تیکه تیکه بیشتر موقعی ک حرف میزنم اینجوری میشم . به نظرتون این سرفه ها تا کی ادامه داره ؟؟ کی باید نگرانش بشم؟؟

    Reply
    • دکتر شهرام سیدی

      باسلام. بهتر است برای بررسی دقیق به پزشک خود (عفونی یا ریه) مراجعه کنید

      Reply
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *