نشانی مطب

تهران،خیابان شریعتی،نرسیده به پل صدر،کوچه کسری،پلاک ۱۶۰۷/۱،واحد 1

شماره تماس

22008100 (021)

دکتر شهرام سیدی » حساسیت پوستی » تاثیر استرس بر اگزما و روش های کنترل آن
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

تاثیر استرس بر اگزما و روش های کنترل آن

ما اطلاعات زیادی در مورد رابطه بین استرس و اگزما نداریم، اما میدانیم که استرس به وضوح باعث تشدید اگزما می شود. بسیاری از افراد مبتلا به اگزما متوجه می شوند که شعله ور شدن آنها با افزایش سطح استرس شروع یا تشدید می شود. بنابراین استرس به عنوان یکی از محرک های شعله ور شدن مکرر اگزما شناخته می شود. ثانیاً علت اگزما ناشناخته است که این احتمال را می دهد که در وهله اول استرس ناشی از آن باشد. ثالثاً، چندین مطالعه علمی نشان داده‌اند که بسیاری از مکانیسم‌های شیمیایی و سلولی که در واقع باعث بروز استرس در بدن شما می‌شوند، در بیماران مبتلا به اگزما نیز ظاهر می‌شوند. به عبارت دیگر، افرادی که اگزما دارند اغلب همان تغییرات فیزیولوژیکی را دارند که در استرس رخ می دهد. این حداقل نشان می دهد که افراد مبتلا به اگزما استرس را تجربه می کنند و استرس ممکن است در واقع باعث اگزما شود.

تاثیر استرس بر اگزما

اصلی ترین و ناراحت کننده ترین علامت اگزما خارش مداوم و بی وقفه است. بیماران، به ویژه اگزما کودکان، که باعث میشود اغلب خود را بی وقفه بخارانند. خارش می تواند آنقدر بد باشد که فرد را در شب بیدار نگه می دارد و خواب راحت شبانه را دشوار می کند. علاوه بر این، اگزما می تواند ناتوان کننده باشد زیرا باعث ایجاد تاول، زخم های جاری و التهاب می شود که منبع درد هستند. و درد و خارش تمرکز بر لحظه حال را برای فرد دشوار می کند. که می تواند باعث شرمساری فرد هم از ظاهر و هم از مشغول شدن به خارش و درد شود. در نتیجه بسیاری از افرادی که از اگزما رنج می برند از موقعیت های اجتماعی اجتماعی دوری می کنند و از زندگی خود ناراضی هستند.

سیر معمول اگزما این است که یک بیماری مزمن است که شعله ور شدن و بهبودی دارد. شعله ور شدن دوره هایی است که در آن خارش افزایش یافته و بثورات برجسته تر می شوند. علاوه بر این، اگزما اغلب همراه با دو بیماری آلرژیک دیگر رخ می دهد: آسم و رینیت آلرژیک، که به سادگی آبریزش بینی ناشی از آلرژی است. در مجموع، اگزما بیماری سختی است که می توان با آن زندگی کرد.

ارتباط استرس با اگزما چیست؟

پزشکان می دانند که ارتباط بین استرس و اگزما با هورمون ها ارتباط دارد. هورمون‌های حس خوب، اندورفین‌های شما، زمانی که در حالت استرس هستید سرکوب می‌شوند. زمانی که در حالت جنگ یا گریز هستید، ضربان قلب شما افزایش می‌یابد، فشار خون شما مطابق با آن واکنش نشان می‌دهد و بدن شما هورمون‌های دیگری را ترشح می‌کند. وقتی استرس دارید، این هورمون ها (که شامل کورتیزول می شود) از شما محافظت می کنند. با این حال، قرار گرفتن در حالت جنگ یا گریز به طور مداوم می تواند برای سلامتی شما مضر باشد.

بیشتر بخوانید: اگزما آتوپیک

راه هایی برای کنترل استرس و اگزما

اگزما به ندرت توسط استرس ایجاد می شود، بنابراین پایین نگه داشتن سطح استرس یکی از راه های کمک به کنترل علائم اگزما است. اگر بتوانید استرس و اضطراب خود را کنترل کنید، باید بتوانید برخی ازعلائم خود را کاهش دهید. در ادامه لیستی از چیزهایی است که افراد مبتلا به اگزما جهت بهتر شدن اگزما ناشی از استرس خود انجام می دهند ذکر شده است:

ورزش

ورزش باعث ترشح اندورفین می شود، هورمونی که باعث ایجاد احساس آرامش و شادی می شود. این تنها راه طبیعی است که مغز شما اندورفین ترشح می کند. با این حال، همه اشکال ورزش یکسان ایجاد نمی شوند. ورزش، ضربان قلب شما به طور مداوم به مدت 15 تا 20 دقیقه سه بار در هفته به سطح کافی بالا می رود. این چیزی است که لازم است تا آن هورمون های خوب در مغز و بدن شما ترشح شود و این هورمون ها در کاهش سطح استرس شما مفید باشند.

ورزش های افزایش دهنده ضربان قلب که عبارتند از:

  • قایقرانی.
  • شنا كردن.
  • راه رفتن سریع.
  • دوچرخه سواری با دوچرخه ثابت.
  • یوگا؛ تصویرسازی و مدیتیشن هدایت شده.

رژیم غذایی

یک رژیم غذایی سالم و متعادل پر از غذاهای سرشار از ویتامین و مواد مغذی یکی دیگر از بخش‌های کلیدی کاهش استرس است. این تضمین می‌کند که شما مواد مغذی کافی دریافت می‌کنید تا بدن شما بتواند آن هورمون‌های حس خوب را ترشح کند. اگر با رژیم غذایی غنی از کربوهیدرات و قند زندگی می کنید، این به استرس شما کمک نمی کند. همچنین روزانه به مقدار کافی آب بنوشید.

خواب

خواب راه مطمئن دیگری برای کمک به کنترل سطح استرس است. با این حال، هر فرد بزرگسال برای احساس آرامش به مقدار متفاوتی از خواب نیاز دارد. برخی از افراد مطلقاً به 8 ساعت در شب نیاز دارند، در حالی که برخی دیگر فقط پس از 5 ساعت بیدار هستند و استراحت می کنند.

تکنیک های آرامش بخش

سعی کنید ذهن خود را از هر فکری که می تواند باعث استرس شود، رها کنید. تمرین مدیتیشن و تمرکز حواس می تواند به شما کمک کند احساس آرامش بیشتری داشته باشید، تمرکز کنید و با درون خود در تماس باشید، که همه اینها می تواند سطح استرس شما را کاهش دهد. ماساژ بافت عمیق نیز راه خوبی برای آرامش در حین انجام مراقبت از خود است.

طب جایگزین

اگرچه این روش ها مبتنی بر شواهد نیستند، اما مواردی مانند طب سوزنی، حجامت و سوزن خشک می تواند به کاهش استرس برای برخی افراد کمک کند.

دریافت پشتیبانی

داشتن جلسات انفرادی با یک درمانگر می تواند علت استرس شما را شناسایی کند – و به شما در ایجاد مکانیسم های مقابله کمک کند. مهمتر از همه، استرس خود را در درون خود نگه ندارید. بدن شما استرس را به شیوه خاصی نشان می دهد. هنگامی که استرس را درونی می کنید، بدن شما هنوز آن را تجربه می کند و سپس باید خود را به نحوی نشان دهد. به طور خلاصه، به همین دلیل است که داشتن یک خروجی برای استرس شما بسیار مهم است.

دکتر شهرام سیدی

دکتر شهرام سیدی

متخصص ایمونولوژی بالینی و آلرژی

دکتر سیدی دکترای پزشکی خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکترای تخصصی ایمونولوژی را از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اخذ نمودند. ایشان عضو مرکز تحقیقات RCGLD دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، استادیار و هیات علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه،هیات علمی گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران، موسس و بنیان گذار اولین کلینیک آلرژی در استان آذربایجان غربی ارومیه، موسس کلینیک آلرژی بیمارستان فرهنگیان شهید باهنر نیاوران و محقق و عضو مرکز تحقیقات NRITLD بیمارستان مسیح دانشوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی هستند.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
علائم بیماری اگزما پوستی

علائم بیماری اگزما پوستی

علائم اگزما در بیماران مختلف و در سنین متفاوت فرق دارد. امروزه اگزما بیشتر از قبل شیوع یافته است و حساسیت هایی که به مرور...

پرسش و پاسخ تکمیلی
0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *