نشانی مطب

تهران،خیابان شریعتی،نرسیده به پل صدر،کوچه کسری،پلاک ۱۶۰۷/۱،واحد 1

شماره تماس

22008100 (021)

دکتر شهرام سیدی » آلرژی » تست آلرژی یا آزمایش حساسیت چیست؟
مدت زمان مطالعه ۷ دقیقه

تست آلرژی یا آزمایش حساسیت چیست؟

تست آلرژی(آزمایش حساسیت)، یکی از ابزارهای حیاتی در تشخیص و مدیریت حساسیت‌های آلرژیک است. این آزمون‌ها به شناسایی عوامل واکنش‌های آلرژیک در بدن کمک می‌کنند و اطلاعات ارزشمندی را در خصوص واکنش‌های آلرژیک فراهم می‌کنند. در این مقدمه، به بررسی اهمیت تست آلرژی، فرآیند انجام آن و اهدافی که از انجام این تست دنبال می‌شود، می‌پردازیم.

اگر مایل هستید این متن را با صدا گوش دهید می توانید روی ویس دکتر شهرام سیدی کلیک نمایید.

تست آلرژی چیست؟

آزمایش یا تست آلرژی(Allergy test) که توسط بهترین متخصص آلرژی انجام می شود، نشان می دهد که بدن شما نسبت به ماده خاصی حساسیت نشان می دهد یا خیر. آلرژن ها موادی می باشند که واکنش های آلرژیک در بدن ما را ایجاد می کنند و از انواع مختلفی مانند آلرژن های خوراکی، تنفسی و تماسی تشکیل شده اند. تشخیص اینکه شما به کدام نوع از این آلرژن ها حساسیت دارید، توسط تست آلرژی مشخص می شود. پس از اینکه نوع آلرژن مشخص شد، درمان آغاز می شود که ممکن است درمان دارویی، دوری از آلرژن ها و … باشد.

آزمایش حساسیت

انواع تست آلرژی

تست آلرژی می تواند به روش های مختلف از جمله تست پوستی، رژیم حذفی و آزمایش خون باشد. در ادامه به توضیح انواع تست آلرژی می پردازیم:

تست آلرژی پوستی پریک 

این موضوع که آلرژی دارید یا نه و یا اینکه چه آلرژنی این علائم را در شما ایجاد می کند، با کمک این تست مشخص می شود. تست پوستی آلرژی سه نوع می باشند که عبارتند از :

  • آزمایش خراش
  • آزمایش داخل پوستی
  • آزمایش تکه ای

آزمایش به این صورت انجام می شود که آلرژن ها یا همان مواد محیطی ایجاد کننده آلرژی را به صورت قطراتی بر روی پوست جلوی ساعد قرار می گیرد و در واقع پوست را در معرض آلرژن قرار می دهند. اگر به هر کدام از آن ها آلرژی داشته باشید، در همان نقطه تورم و قرمزی کمی مشاهده خواهد شد. با این آزمایش متخصص آلرژی می تواند نوع درمان آلرژی شما را انتخاب نماید.

این تست فقط در مطب یا کلینیک آلرژی انجام می شود و به حداقل 45 دقیقه زمان از شروع تست و تفسیر آن توسط پزشک نیاز دارد. سه الی چهار روز قبل از انجام این تست مصرف برخی داروها مانند آنتی هیستامین ها، مسکن ها، داروهای معده، آرام بخش ها و … خودداری کرد. همچنین یک روز قبل تست پریک باید از مصرف برخی خوراکی ها مانند ادویه جات اجتناب کنید. برای اطلاعات بیشتر در مورد تست پریک بر روی لینک کلیک نمایید.

در ویس زیر می توانید توضیحات دکتر شهرام سیدی درباره تست پریک را بشنوید:

رژیم حذفی

آزمون ارتباط مستقیم (Direct Challenge Test) یک روش تشخیصی است که معمولاً برای تشخیص آلرژی به غذاها، داروها یا مواد دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش، مواد مشکوک به مصرف به افراد داده می‌شود و سپس واکنش‌های آلرژیک در طول زمان مشاهده می‌شود. این آزمون ممکن است شامل مصرف آلرژن‌ها به صورت خوراکی، تنفسی یا حتی تماس مستقیم با پوست باشد. این روش معمولاً تحت نظارت پزشک قرار می‌گیرد و باید در محیطی کنترل شده انجام شود تا هرگونه واکنش آلرژیک ناخواسته از جانب فرد جلوگیری شود.

تست آلرژی با آزمایش خون

آزمون خونی (Blood Test) یک روش دیگر برای تشخیص آلرژی است که در آن نمونه خون افراد برای بررسی آلرژی‌ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. در این آزمون، غلظت آنتی‌بادی‌های مرتبط با آلرژن‌ها در خون افراد اندازه‌گیری می‌شود. این آنتی‌بادی‌ها به طور معمول می‌توانند Immunoglobulin E (IgE) باشند که نشانگر واکنش‌های آلرژیک هستند. با اندازه‌گیری سطح آنتی‌بادی‌ها، می‌توان به تشخیص حساسیت به آلرژن‌ها کمک کرد. این روش به‌عنوان یک ابزار مفید در تشخیص آلرژی‌هایی که با آزمون چرخشی پوستی انجام نمی‌شوند، به‌ویژه آلرژی‌های غذایی، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مراقبتهای قبل از تست آلرژی

مراقبت‌های قبل از انجام تست آلرژی عبارتند از:

  • مشاوره با پزشک: قبل از انجام تست آلرژی، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و از او در مورد نحوه آماده‌سازی و مراقبت‌های لازم قبل از آزمون بپرسید.
  • متوقف کردن مصرف داروها: اگر ممکن است داروهای خاصی بر روی نتایج تست آلرژی تأثیر داشته باشند، پیش از آزمون ممکن است لازم باشد مصرف آنها را متوقف کنید. اما این مورد را با پزشک خود مطرح کنید و تصمیمات لازم را با او بگیرید.
  • مواد غذایی: در صورتی که تست آلرژی به غذاها انجام می‌شود، بهتر است قبل از آزمون از مصرف هر گونه غذایی که ممکن است موجب واکنش آلرژیک شود، پرهیز کنید.
  • آب: قبل از تست آلرژی، مطمئن شوید که بدن خود را به اندازه کافی هیدراته کرده‌اید و مصرف آب کافی داشته‌اید.
  • استراحت: در روز انجام تست آلرژی، بهتر است استراحت کافی داشته و فعالیت‌های فیزیکی سنگین را از جلوگیری کنید.

خطرات احتمالی تست آلرژی

تست آلرژی برای افراد مشکلی ایجاد نمی کند و مضر نیست و تنها علائم شایع آن مشاهده اندکی تورم ، قرمزی، تاول و گاهی خارش است که در مدت زمان کوتاهی برطرف می شود .
در برخی موارد خاص ممکن است فرد نسبت به تست واکنش شدید نشان دهد که باید به سرعت اقدامات اورزانسی انجام شود .

دکتر شهرام سیدی متخصص ایمونولوژی بالینی و آلرژی هستند، وی با انتخاب بهترین روش ها، درمان های پوستی و آلرژیک را در کوتاهترین زمان ممکن انجام می دهند . شما می توانید برای مشاوره و مراجعه به دکتر سیدی با شماره 02122008100 تماس بگیرید و یا به آدرس اینستاگرام مراجعه نمائید.

یکی از مواردی که در آلرژی باید بررسی شود نوع آلرژی است. برای این که نوع آلرژی مشخص شود باید تست آن انجام شود .همانطور که ذکر گردید تست آلرژی مطابق با شرایطی صورت می گیرد که بهترین متخصص آلرژی با توجه به شرایط بیمار آن را انجام می دهد. تست آلرژی قدم بزرگی در جهت برطرف کردن آلرژی است که می تواند آلرژی را کنترل یا حتی برای از بین بردن آن مفید باشد.
برای اینکه این تست در شرایط استاندارد صورت گیرد حتما به متخصص ایمونولوژی مراجعه نمایید که تجربه کافی و مناسبی در این زمینه دارد.
اشتباهات ناشی از این روند می تواند برای بیمار خطر آفرین باشد.

سوالات متداول تست آلرژی

دکتر شهرام سیدی

دکتر شهرام سیدی

متخصص ایمونولوژی بالینی و آلرژی

دکتر سیدی دکترای پزشکی خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکترای تخصصی ایمونولوژی را از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اخذ نمودند. ایشان عضو مرکز تحقیقات RCGLD دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، استادیار و هیات علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه،هیات علمی گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران، موسس و بنیان گذار اولین کلینیک آلرژی در استان آذربایجان غربی ارومیه، موسس کلینیک آلرژی بیمارستان فرهنگیان شهید باهنر نیاوران و محقق و عضو مرکز تحقیقات NRITLD بیمارستان مسیح دانشوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی هستند.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی
1 دیدگاه
  1. فاطیما

    سلام خسته نباشید من ناگهانی به ژلوفن و پروفن حساسیت پیدا کردم..رفتم دکتر بهم گفت خانواده ژلوفن رو نباید مصرف کنم..
    حالا می‌خوام بدونم ازمایشی هست که انجام بدونم دقیقا به کدوم دسته از مسکن‌ها حساسیت دارم و کدوم یکی رو می‌تونم مصرف کنم؟
    و اینکه ممکنه همینطور ک ناگهانی حساسیت ایجاد شده ناگهانی هم از بین رفته باشه؟
    چون جراحی دندون دارم این آزمایش برام خیلی مهمه

    پاسخ
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *