نشانی مطب

تهران،خیابان شریعتی،نرسیده به پل صدر،کوچه کسری،پلاک ۱۶۰۷/۱،واحد 1

شماره تماس

22008100 (021)

دکتر شهرام سیدی » آلرژی » واقعیت هایی که باید درباره ویروس کرونا بدانیم
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

واقعیت هایی که باید درباره ویروس کرونا بدانیم

در این روزها که دغدغه همه به سمت ابتلا به ویروس کروناست که زندگی عادی را مختل نموده است. برخی شایعات وجود دارد و باعث می شوند باور های مردم در مورد این ویروس تازه منتشر شده، به نادرستی شکل بگیرد. دکتر شهرام سیدی متخصص ایمونولوژی در این زمینه توضیحاتی داده اند تا بتوانید این بیماری را بهتر بشناسید و در پیشگیری آن بهتر اقدام نمایید .

ویروس-کرونا

ویروس کرونا

ترس و خطر ابتلا به ویروس کرونا کم نیست و برخی باورهای نادرست می تواند این ترس و نگرانی را تشدید نماید. این باورها از شایعات و شیادی هایی در شبکه های مجازی شکل می گیرند و به مرور در ذهن مردم خانه می کند. چرا که این ویروس به خاطر جدید و نوپا بودن ، اطلاعات کمی در دسترس عموم قرار گرفته و خود باعث شده شایعات بیشتری شکل بگیرد. این شایعات باعث می شود افراد از هدف اصلی حفظ سلامتی خود خارج شده و سرگرم مواردی شوند که اصلا در جلوگیری از ابتلا به بیماری تاثیری ندارند. این مهم ما را بر آن داشت تا برخی از این موارد را تشریح کرده و بی اساس بودن آن را متذکر شویم. در ادامه به توضیح بیشتر برخی از این باورها می پردازیم .

باورهای نادرست ویروس کرونا

باورهای نادرست چه آسیبی به سلامت افراد وارد می کنند، قطعا کم نیستند افرادی که با سرگرم بودن به مسائل حاشیه از بخش اصلی حفظ شلامت خود دور می مانند. این موضوعات در مورد ویروس کرونا بیشتر بوده است که در ادامه بخشی از آن را اشاره می کنیم.

  • یکی از باورهای همه گیر این موضوع است که این ویروس در یک مرکز ویروس شناسی در چین تهیه شده و این موضوع مخفی سازی شده است که این طور نبوده و ویروس کرونا نیز یک ویروس زونوتیک است. به این معنا که از حیوانات به انسان ها انتقال پیدا کرده است. مانند ویروس HIV، ابولا ، آنفولانزای اسپانیایی و موارد این چنینی.
  • دوم این مورد بیان می شود که خوردن الکل و مشروبات الکلی می تواند ویروس را از بین ببرد که به هیچ وجه اینگونه نبوده و نوشیدن الکل هیچ تاثیری در جلوگیری از ابتلا و یا درمان این بیماری ندارد. قابل ذکر است این مورد به نوع مشروب نیز ارتباط ندارد.
  • سومین مورد این باور است که مواد مخدرها می توانند این ویروس را نابود کنند که مطلقا اشتباه بوده است و هیچ گونه از مواد مخدر و یا مواد محرک، چه گران و یا ارزان باشد هیچ تاثیری بر روی ویروس ندارد. این موضوع علاوه بر اینکه اثری ندارد بلکه با آسیب رساندن به ریه اوضاع را وخیم تر می کند.
  • چهارم استفاده از دستگاه های خشک کننده دست است که این باور وجود دارد که با خروج هوای گرم از این دستگاه ها می تواند باعث کشتن ویروس شود که کاملا اشتباه است. این دستگاه ها نه تنها ویروس کرونا بلکه هیچ نوع ویروس دیگری را نمی توانند از بین ببرند.
  • مورد پنجم اسپری الکل و یا مواد حاوی کلر به بدن می تواند این ویروس را از پا درآورد که باید گفت چنین چیزی وجود ندارد و این مواد برای ضدعفونی کردن سطوح موثر است و برای سطوح بدن انسان بی تاثیر است و به خصوص برای مخاط چشم ، دهان و بینی می تواند آسیب زا نیز باشد .
  • مورد ششم، خوردن شربت های گیاهی یا معجون های معجزه گر یا موارد این چنینی باعث پیشگیری و یا درمان بیماری کرونا می شود، این موضوع اشتباه مطلق است و هیچ کدام از این تولیدات سودجوها اثری بر این ویروس ندارند.
  • مورد هفتم خوردن سیر است که این باور وجود دارد که خوردن آن باعث جلوگیری از عفونت می شود. که اصلا صحت نداشته و شاید خوردن سیر باعث دور شدن آدم ها از شما شود اما ویروس را هرگز!
  • مورد هشتم خوردن ترکیبات خاصی مانند مولتی ویتامین ها و مینرال ها با تقویت سیستم ایمنی، باعث مصونیت نسبت به ویروس کرونا می شوند که اصلا درست نبوده و تغذیه مناسب کافی است و خوردن ویتامین به مقدار لازم هم خوب است اما هیچ اثری در جلوگیری از آلوده شدن به ویروس ندارد.
  • مورد بعدی قرقره کردن آب نمک و یا شستن بینی با آب نمک است که این باور وجود دارد که می تواند از ابتلا به عفونت ناشی از ویروس کرونا جلوگیری کند، که در جواب باید گفت خیر، این موضوع صحت ندارد.
  • مورد دهم گرفتن سشوار به سمت بینی است که با زاویه و فاصله 4 سانتی متر از بینی می تواند از آلوده شدن و مبتلا شدن به عفونت کرونا پیشگیری کند و یا علائم را درمان کند که به هیچ وجه درست نیست. این کار تنها باعث آسیب رسیدن به مخاط تنفسی می شود و کوچک ترین تاثیری در جلوگیری و یا درمان عفونت کرونایی ندارد.
دکتر شهرام سیدی متخصص ایمونولوژی بالینی و آلرژی هستند، وی با انتخاب بهترین روش ها، درمان های پوستی و آلرژیک را در کوتاهترین زمان ممکن انجام می دهند . شما می توانید برای مشاوره و مراجعه به دکتر سیدی با شماره 02122008100 تماس بگیرید و یا به آدرس اینستاگرام مراجعه نمائید.

راه های درست جلوگیری از آلوده شدن به ویروس کرونا

راه هایی که برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا مطرح می شود توسط مراکز بهداشت جهانی عنوان می شوند که با آزمایشات پیاپی ، موارد موثر را بررسی کرده و به نتیجه قطعی رسیده اند. این موارد مانند شست و شوی درست دست ها با آب و صابون ، ضدعفونی کننده های الکلی و رعایت فاصله مناسب از افراد و بیشتر از همه ماندن در خانه جزو مهم ترین توصیه های مراکز معتبر است .

کلام آخر

ویروس کرونا در بازه زمانی نامعلوم مهمان ناخوانده زندگی ما شده است . شاید این موضوع بسیار نگران کننده باشد اما آنچه که در این بازه زمانی مشخص است به هر حال این ویروس ریشه کن می شود و یا درمان و واکسنی برای آن به وجود خواهد آمد . اما اکنون تنها کاری که می توان انجام داد توصیه های جهانی در مورد پیشگیری از ابتلا به کرونا است که با جدی گرفتن آن هم جان خود و هم جان اطرافیان خود را از خطر دور نگه می داریم.

 

دکتر شهرام سیدی

دکتر شهرام سیدی

متخصص ایمونولوژی بالینی و آلرژی

دکتر سیدی دکترای پزشکی خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکترای تخصصی ایمونولوژی را از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اخذ نمودند. ایشان عضو مرکز تحقیقات RCGLD دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، استادیار و هیات علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه،هیات علمی گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران، موسس و بنیان گذار اولین کلینیک آلرژی در استان آذربایجان غربی ارومیه، موسس کلینیک آلرژی بیمارستان فرهنگیان شهید باهنر نیاوران و محقق و عضو مرکز تحقیقات NRITLD بیمارستان مسیح دانشوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی هستند.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
آلرژی به گلوتن چیست و درمان

آلرژی به گلوتن چیست و درمان

آلرژی به گلوتن یک وضعیت حساسیتی است که در پاسخ به مصرف گلوتن، یک پروتئین موجود در گندم، جو، و جیره، بروز می‌کند. افراد...

انواع آلرژی یا حساسیت

انواع آلرژی یا حساسیت

آلرژی ها و حساسیت ها مسائل رایج سلامتی هستند که میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهند. آنها زمانی رخ می...

پرسش و پاسخ تکمیلی
0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *