نشانی مطب

تهران،خیابان شریعتی،نرسیده به پل صدر،کوچه کسری،پلاک ۱۶۰۷/۱،واحد 1

شماره تماس

22008100 (021)

دکتر شهرام سیدی » حساسیت پوستی » علائم و درمان پسوریازیس سر از نوع خفیف تا شدید
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

علائم و درمان پسوریازیس سر از نوع خفیف تا شدید

پسوریازیس پوست سر یکی انواع مختلف پسوریازیس است که شایع ترین نوع پسوریازیس پلاک مزمن است و این نوع می تواند در بدن پخش شود، اما اغلب موارد آرنج ها ، زانو و پوست سر را تحت تاثیر قرار می دهد. علائم معمولاً شامل لکه‌های برآمده و پوسته‌دار یا پلاک‌هایی روی پوست است که بسته به رنگ پوست فرد می‌تواند رنگ آن متفاوت باشد.

پسوریازیس یک بیماری مزمن با علائمی است که ممکن است گاهی بدتر شود و سپس بهبود یابد. این یک بیماری خود ایمنی است که توسط سیستم ایمنی بیش فعال ایجاد می شود که می تواند باعث افزایش رشد سلولی شود. انواع دیگر پسوریازیس ممکن است کل بدن یا نواحی خاصی مانند پاها و تنه یا نواحی را که پوست با پوست تماس می‌گیرد، مانند زیر سینه‌ها یا کشاله ران یا زیر بغل (به نام پسوریازیس معکوس) درگیر کند. پسوریازیس می تواند دست ها، ناخن ها، پاها و مفاصل را نیز درگیر کند. هنگامی که پسوریازیس روی پوست سر ظاهر می شود، به آن پسوریازیس پوست سر می گویند. پسوریازیس پوست سر در میان افراد مبتلا به پسوریازیس پلاک مزمن شایع است.  درمان می تواند علائم را کاهش دهد و به جلوگیری از عوارض کمک کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد پسوریازیس پوست سر، ادامه مطلب را بخوانید.

علائم و انواع پسوریازیس پوست سر

پسوریازیس پوست سر چگونه است؟

  • پسوریازیس پوست سر باعث تجمع سلول‌ها روی پوست می‌شود که می‌تواند باعث ایجاد لکه‌های ضخیم، پوسته‌دار و خارش‌دار روی پوست سر و سایر نواحی بدن شود.
  • پسوریازیس در پوست‌های روشن‌تر، معمولاً به صورت لکه‌های صورتی یا قرمز با پوسته‌های سفید نقره‌ای ظاهر می‌شود.
  • پسوریازیس در پوست های تیره تر، بیشتر به صورت لکه های قهوه ای تیره یا بنفش با پوسته های خاکستری ظاهر می شود.
  • درمان پسوریازیس پلاکی مخصوصاً روی پوست سر دشوار است زیرا کرم ها و پمادهای استروئیدی معمولی نمی توانند به مو نفوذ کنند.
  • علائم همچنین می تواند در برخی موارد شبیه شوره سر باشد.
  • پسوریازیس به ویژه در مناطقی که اصطکاک زیادی وجود دارد، مانند پشت گوش برای افرادی که از عینک استفاده می کنند، شایع است.
  • پسوریازیس ممکن است در پوست تیره‌تر گردن و پشت ظاهر شود.

علائم و انواع پسوریازیس پوست سر

علائم ممکن است از خفیف تا شدید متفاوت باشد و عبارتند از:

  • خشکی
  • پوسته پوسته شدن شبیه شوره سر
  • خارش پوست، سوزش یا ناراحتی
  • تکه های قرمز رنگ برجسته
  • فلس های نقره ای مانند
  • خونریزی یا ریزش موقت مو در اثر خاراندن یا از بین بردن پلاک های روی پوست سر

این علائم معمولاً به طور یکنواخت در هر دو طرف پوست سر ظاهر می شوند یا ممکن است بیشتر قسمت های سر را تحت تأثیر قرار دهند. آنها همچنین ممکن است به موارد زیر گسترش یابند:

  • گردن
  • گوش ها
  • پیشانی
  • سایر قسمت های صورت

نحوه درمان پسوریازیس پوست سر

یک متخصص مراقبت های بهداشتی، مانند یک متخصص پوست، می تواند تشخیص دهد و درمان مناسب را برای شما تجویز کند. درمان معمول پسوریازیس پوست سر، داروهای کورتیکواستروئیدی موضعی است. گاهی اوقات چندین درمان با هم استفاده می شود.

نحوه درمان پسوریازیس پوست سر
درمان های موضعی پسوریازیس پوست سر

درمان های موضعی پسوریازیس پوست سر

داروهای موضعی برای پسوریازیس پوست سر عبارتند از:

  • کورتیکواستروئیدها (به صورت موضعی یا تزریقی)
  • مشتقات ویتامین D مانند کلسیپوترین
  • رتینوئیدها
  • شامپو قطران زغال سنگ
  • آنترالین
  • سالیسیلات ها

موهای روی پوست سر ممکن است استفاده از داروهای موضعی معمول برای پسوریازیس را دشوار کند. بنابراین، متخصص مراقبت های بهداشتی شما ممکن است لوسیون، مایعات، ژل، فوم یا اسپری را به جای کرم ها یا پمادهای غلیظ تر مورد استفاده در سایر قسمت های بدن تجویز کند.

درمان همچنین ممکن است شامل ترکیبی از بیش از یک داروی موضعی یا انواع دیگر دارو باشد. برای بهترین نتایج، تمام دستورالعمل‌های استفاده از داروهای خود را دنبال کنید. برای مثال، باید بدانید چه زمانی موهایتان را شامپو کنید تا دارو برای مدت زمان مورد نظر روی پوست بماند.

پس از شروع درمان، متخصص مراقبت های بهداشتی شما بررسی می کند که آیا علائم شما در حال بهبود است یا خیر.

درمان های سیستمیک و بیولوژیک

اگر درمان موضعی مؤثر نباشد، داروهای سیستمیک خوراکی و انفوزیون یا تزریق بیولوژیک در دسترس هستند. این درمان ها برای کند کردن رشد سلول های پوست یا کاهش التهاب کار می کنند. داروهای بیولوژیک پروتئین های مرتبط با پسوریازیس را در سیستم ایمنی مسدود می کنند، مانند:

  • فاکتور نکروز تومور آلفا (TNF-alpha)
  • اینترلوکین 17-A
  • اینترلوکین 12 و 23

منبع معتبر تحقیقاتی به طور مداوم در حال انجام است تا ببینیم چگونه این بیولوژیک ها می توانند به کاهش علائم کمک کنند و داروهای جدیدتری تولید کنند.

درمان های فتوتراپی

در درمان‌های فتوتراپی از اشعه ماوراء بنفش (UV) برای کمک به التیام تکه‌های پسوریازیس روی پوست سر استفاده می‌شود، به‌ویژه زمانی که سایر درمان‌ها جواب نداده باشند. متخصص ممکن است از اشعه های UVA یا UVB در تنظیمات مختلف استفاده کند. مطمئن شوید که با آنها در مورد خطرات اشعه ماوراء بنفش و نحوه محافظت از پوست خود صحبت کنید.

نکات مراقبت از خود

دستورالعمل های پزشک خود را دنبال کنید. همیشه برنامه درمانی را که با پزشک خود تهیه کرده اید دنبال کنید. اگر درمان ها از کار افتادند یا متوجه درد مفاصل شدید، به آنها اطلاع دهید.

از خراشیدن یا چیدن بپرهیزید. پسوریازیس پوست سر با شوره سر معمولی متفاوت است. ممکن است فلس های بزرگ و نقره ای رنگ وجود داشته باشد. فلس ها باید با دقت برداشته شوند. آنها را نخراشید یا نچینید.

شانه زدن و مسواک زدن. پسوریازیس پوست سر نیز می تواند شانه زدن یا مسواک زدن را دشوار کند. در شانه زدن یا برس زدن موهایتان دقت کنید، زیرا ممکن است پوست سرتان را تحریک کند. برای از بین بردن پوسته ها می توانید از شانه استفاده کنید. قبل از هر بار استفاده برای کمک به جلوگیری از عفونت، شانه را تمیز کنید و در مورد هر گونه عوارض جانبی با پزشک خود صحبت کنید.

آیا پسوریازیس پوست سرعوارضی دارد؟

پسوریازیس پوست سر می تواند دو عارضه ایجاد کند:

  • خون ریزی. پسوریازیس پوست سر می تواند باعث خارش و ناراحتی شود. خونریزی ممکن است در اثر خاراندن یا برداشتن پوسته ها رخ دهد.
  • ریزش مو. تاثیر روی فولیکول های مو، پوسته پوسته شدن زیاد و خاراندن بیش از حد می تواند باعث ریزش موی قابل توجه شود. همچنین ممکن است وقتی پوست سر آسیب دیده است، کل توده های مو بیرون بیایند. برخی از درمان‌های پسوریازیس پوست سر و استرس ممکن است ریزش مو را بدتر کند.

با یک متخصص آلرژی و ایمونولوژی یا متخصص پوست و مو در مورد راه های تقویت ایمنی بدن و جلوگیری از ریزش مو در صورت ابتلا به پسوریازیس پوست سر صحبت کنید. ممکن است لازم باشد از درمان‌های مو (مانند رنگ‌ها و کرم‌ها) اجتناب کنید یا درمان پسوریازیس پوست سر خود را تغییر دهید. اما به خاطر داشته باشید که موهای شما دوباره رشد خواهند کرد. ابتلا به پسوریازیس پوست سر گاهی اوقات می تواند یک چالش باشد. درمان معمولا موثر است و به کاهش دید علائم شما کمک می کند.

دکتر شهرام سیدی

دکتر شهرام سیدی

متخصص ایمونولوژی بالینی و آلرژی

دکتر سیدی دکترای پزشکی خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکترای تخصصی ایمونولوژی را از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اخذ نمودند. ایشان عضو مرکز تحقیقات RCGLD دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، استادیار و هیات علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه،هیات علمی گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران، موسس و بنیان گذار اولین کلینیک آلرژی در استان آذربایجان غربی ارومیه، موسس کلینیک آلرژی بیمارستان فرهنگیان شهید باهنر نیاوران و محقق و عضو مرکز تحقیقات NRITLD بیمارستان مسیح دانشوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی هستند.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
علائم بیماری اگزما پوستی

علائم بیماری اگزما پوستی

علائم اگزما در بیماران مختلف و در سنین متفاوت فرق دارد. امروزه اگزما بیشتر از قبل شیوع یافته است و حساسیت هایی که به مرور...

پرسش و پاسخ تکمیلی
0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *