نشانی مطب

تهران،خیابان شریعتی،نرسیده به پل صدر،کوچه کسری،پلاک ۱۶۰۷/۱،واحد 1

شماره تماس

22008100 (021)

دکتر شهرام سیدی » حساسیت پوستی » بهترین درمان برای کهیر چیست؟
مدت زمان مطالعه ۲۲ دقیقه

بهترین درمان برای کهیر چیست؟

بهترین درمان برای کهیر

کهیر واکنش‌های آلرژیک به برخی عوامل تحریک‌کننده یا موادی مانند پودرهای لباسشویی، شوینده‌ها یا حتی رنگ مو است. در موارد دیگر، حتی دانه‌های گرده، گرد و غبار می‌تواند باعث کهیر شود. کهیر ماهیتی همراه با خارش دارد و می‌تواند از یک قسمت بدن به قسمت دیگر سرایت کند. برای شناسایی عامل تحریک کننده در زمانی که کهیر دارید، بسیار مهم است که انواع کهیر موجود را مشخص کنید تا بتوانید آن را درمان کنید. در ادامه مقاله به بررسی انواع کهیر و راه های درمان آن میپردازیم.

سوالاتخلاصه توضیحات
کهیر چیستراش های پوستی قرمز، برآمده و همراه با خارش که در پی تماس با آلرژن ها تحریک می شوند، کهیر نام دارند.
علائم و نشانه های کهیرکهیر چند نشانه مشخص دارد که آنها را از سایر بیماری های پوستی متمایز می کند که شامل: تورم، خارش، رنگ، شکل و زمان ماندگاری آن میباشد.
انواع کهیرکهیرها با توجه به شدتشان انواع مختلفی دارند که شامل: کهیر حاد، کهیر مزمن، کهیر ناشی از عفونت، کهیر ناشی از دما، درماتوگرافی و آنافیلاکسی میباشد.
بهترین درمان برای کهیر چیست

کهیر چیست؟

راش های پوستی قرمز، برآمده و همراه با خارش که در پی تماس با آلرژن ها تحریک می شوند، کهیر نام دارند. آلرژن می تواند منجر به بروز واکنش های آلرژیک شود. هر کدام از این راش های پوستی بیشتر از یک روز باقی نمی مانند، اما چون اغلب تعداد آن ها زیاد است پس از برطرف شدن هر کدام ممکن است در جای دیگری از بدن تعداد دیگری رشد کنند و این وضعیت می تواند برای فرد بسیار آزاردهنده باشد.

خارش های پوستی ناشی از کهیر اصولاً در هنگام غروب و شب شدیدتر می شوند.

زمانی که واکنش آلرژیکی در بدن اتفاق می افتد، بدن مواد شیمیایی به نام هیستامین آزاد می کند. با آزاد شدن هیستامین، مایعی از رگ های خونی نازک ترشح می شود که این مایع در پوست تجمع می یابد و باعث بروز راش می شود.

در فایل صوتی زیر می توانید توضیحات جامع دکتر شهرام سیدی متخصص ایمونولوژی بالینی و آلرژی در رابطه با کهیر را گوش دهید:

علائم و نشانه های کهیر

علائم و نشانه های کهیر

کهیر چند نشانه مشخص دارد که آنها را از سایر بیماری های پوستی متمایز می کند. کهیر ممکن است با انواع آلرژی مانند آلرژی فصلی اشتباه گرفته شود. برای دانستن علائم آن به ادامه مطلب مراجعه کنید:

1. تورم

آکنه، جوش‌ها وهر چه می‌خواهید آن را بنامید، کهیر توده‌های برجسته روی بدن ایجاد می‌کند. آنها ممکن است به صورت دسته‌ای ظاهر شوند، یا به تنهایی، ممکن است پخش شوند، بزرگ ‌تر شوند یا حتی شکلشان تغییر کند. اما تنها چیزی که ثابت می‌ماند این است که متورم هستند.

2. خارش

کهیر همیشه با خارش همراه است به دلیل ترشح هیستامین در بدن، کهیر ممکن است دیوانه وار خارش داشته باشد، به همین دلیل برای درمان کهیر، لوسیون های ضد خارش و خنک کننده زیادی تجویز می شود.

3. رنگ

جوش‌های ناشی از کهیر معمولاً قرمز رنگ هستند، اما گاهی اوقات ممکن است همرنگ پوست شما باشند. هنگامی که روی آنها فشار داده شود یا فشار وارد شود، کهیرها نیز می توانند سفید شوند.

4. شکل

کهیرها شکل خاصی ندارند و ممکن است کوچک یا بزرگ، گرد یا حلقه ای شکل یا حتی به شکل کاملاً تصادفی غیرقابل تشخیص ظاهر شوند. به عنوان مثال، در مورد درماتوگرافی، کهیر می تواند شکل فشار وارد شده به پوست را به خود بگیرد.

5. زمان ماندگاری

کهیر می تواند بین 30 دقیقه تا یک ساعت تا چند روز روی بدن بماند. بنابراین، در حالی که زمان ماندن آنها ممکن است متفاوت باشد، مهم است که نوع کهیر خود را تشخیص دهید تا بر اساس آن درمان شوید.

توجه داشته باشید که کهیر، واگیردار نیست.

علت به وجود آمدن کهیر چیست؟

شروع کهیر می تواند به دلیل مصرف بعضی از خوراکی ها، داروها، گزش حشره، عفونت های ویروسی یا باکتریایی باشد و حتی ممکن است علامت برخی بیماری های خودایمنی مانند لوپوس باشد. و در موارد شدیدتر ممکن است ناشی از وضعیت خطرناک آلرژیک یعنی آنافیلاکسی باشد.

بنابراین چنانچه اولین علائم و نشانه های کهیر را مشاهده کردید، در اسرع وقت به یک متخصص آلرژی خوب برای تعیین علت کهیر مراجعه کنید.

نمونه هایی از محرک ها عبارتند از:

  • داروهایی مانند آنتی بیوتیک ها و داروهای ضد التهابی و غیر استروئیدی مانند آسپیرین
  • مواد غذایی مانند گردو، ماهی، تخم مرغ، توت فرنگی
  • عفونت ها از جمله آنفولانزا، سرماخوردگی، هپاتیت B
  • عفونت های باکتریایی مانند عفونت مجاری ادراری و یا عفونت گلو
  • انگل روده ای
  • بالا رفتن دمای بدن
  • تماس با موی حیوانات
  • استفاده از دستکش لاتکس
  • برخی مواد شیمیایی
  • بیماری های مزمن مانند لوپوس و مشکلات تیروئیدی

در بیشتر موارد، افراد نمی توانند علت اصلی بروز کهیر را شناسایی کنند و مشخص کردن علت واقعی کهیر دشوار است، بنابراین، همیشه بهتر است با یک متخصص ایمونولوژی مشورت کنید تا بفهمید چرا به کهیر مبتلا می شوید، زیرا آنها می توانند دیدگاهی را به شما ارائه دهند که مختص شرایط شما است.

علت ایجاد کهیر چیست؟

انواع کهیر

کهیرها با توجه به شدتشان انواع مختلفی دارند که در ادامه به آنها اشاره شده است.

کهیر حاد

شایع ترین نوع کهیر، کهیر آلرژیک است و همانطور که از نامش پیداست به کهیرهایی اشاره دارد که، از واکنش های آلرژیک ایجاد می شود و به عنوان کهیر حاد نیز شناخته می شود، می تواند به دلیل آلرژی های مختلف ایجاد شود. شایع ترین محرکی که باعث ایجاد کهیر می شود، آلرژی غذایی است. مواد غذایی مانند بادام زمینی، آرد نخودچی، یا افزودنی هایی مانند مواد نگهدارنده یا رنگ های غذایی، کنسروها و غذاهای کنسرو شده می توانند باعث واکنش های آلرژیک شوند. حتی مواد غذایی از غرفه های کنار جاده ای. حاوی مونوسدیم گلوتامات می تواند باعث کهیر شود. در کهیر حاد، علائم کمتر از شش هفته مشاهد می شود و می تواند نواحی مانند گردن و صورت، انگشت ها و یا ناحیه تناسلی را درگیر کند. با این حال، امکان درگیری هر ناحیه ای از بدن وجود دارد.

کهیر مزمن

در این نوع از کهیر علائم بیش از شش هفته ادامه پیدا می کنند. علت اصلی بروز کهیر مزمن مشخص نیست، اما می تواند با سیستم ایمنی در ارتباط باشد. ویروس ها نیز می توانند کهیر را تحریک کنند. در برخی موارد، کهیر می تواند به دلیل اختلالات خود ایمنی مانند لوپوس و یا مشکلات تیروئیدی ظاهر شود.

کهیر ناشی از عفونت

برخی از عفونت‌های ناشی از باکتری‌ها و ویروس‌ها می‌توانند پوست شما را به کهیر تبدیل کنند، از جمله عفونت‌های ادراری، گلودرد استرپتوکوکی، هپاتیت و حتی آنفولانزا. با درمان این شرایط، کهیرها نیز اغلب ناپدید می شوند.

کهیرهای ناشی از دما
اگر حساسیت خاصی نسبت به تغییرات آب و هوایی دارید، ممکن است پوست شما تاوان آن را بپردازد. کهیرهای ناشی از دما در افرادی که مستعد تغییرات ناگهانی آب و هوا هستند نسبتاً شایع است و اگر مراقب نباشید ممکن است کهیر ناشی از سرما یا حتی ورزش ایجاد شود.

درماتوگرافی
یک نوع خفیف از کهیر که به طور کلی ناشی از یک واکنش آلرژیک است، درماتوگرافی می تواند زمانی ایجاد شود که ناحیه ای از پوست خود را بیش از حد خارش می کنید و در نتیجه باعث تحریک آن می شود. این عارضه پوستی که معمولاً بدون درمان خود به خود برطرف می‌شود.

آنافیلاکسی
این ممکن است شدیدترین نوع کهیر باشد، زیرا معمولاً با شوک آنافیلاکتیک همراه است و واکنش آلرژیک شدیدی است که می تواند کل بدن را درگیر کند. این شوک می تواند منجر به واکنش های شدید و خطرناک تنفسی و کاهش سطح هوشیاری شود. در صورتی که درمانی صورت نگیرد، احتمال مرگ نیز وجود خواهد داشت. در صورت مشاهده: تهوع و استفراغ، تورم دهان، زبان، لب ها و گلو، سرد شدن پوست و تند شدن ضربان قلب حتما باید سریعا به پزشک مراجعه شود.

کهیر در چه نواحی از بدن ایجاد میشود؟

کهیر چگونه تشخیص داده می شود؟

کهیر نیز مانند خیلی از بیماری های دیگر ممکن است با موارد دیگر اشتباه گرفته شود. بهتر است ابتدا تشخیص درستی از بیماری داده شود بدین طریق نیمی از مراحل درمان خودبه خود طی خواهد شد.

چگونگی تشخیص کهیر حاد

پزشک با بررسی راش های پوستی، کهیر حاد را تشخیص می دهد. پزشک هم چنین به بررسی موارد زیر خواهد پرداخت:

  • زمان و مکان بروز کهیر
  • محل زندگی و یا کار بیمار
  • مصرف هر گونه دارو
  • سابقه پزشکی
  • سابقه خانوادگی ابتلا به کهیر
  • انجام تست حساسیت بر روی پوست  نیز می تواند مفید باشد

چگونگی تشخیص کهیر مزمن

در صورتی که علائم بیشتر از شش هفته ادامه پیدا کنند، محرک منبع خارجی ندارد و معمولا تست حساسیت انجام نخواهد شد. در چنین شرایطی، تست های زیر تجویز خواهد شد:

  • آزمایش خون به منطور بررسی کم خونی
  • آزمایش مدفوع و بررسی انگل
  • بررسی عملکرد تیروئید
  • تست عملکرد کبد
آپارات دکتر سیدی

پیشگیری از کهیر

برای اینکه کهیر به طور کامل از بین رود نیاز به درمان موثر و پیگیری های مناسب است. اما رعایت برخی نکات می تواند باعث شود که از ایجاد علائم جلوگیری شود. این عوامل که در ادامه به توضیح آن می پردازیم باعث می شود علائم کهیر کنترل شود و درمان با سهولت بیشتری صورت گیرد.

بعد از شناسایی عوامل آلرژی زا باید از عوامل آلرژن و تشدید کننده کهیر دوری کرد. این عوامل عبارتند از:

  • استفاده از آسپرین ها و داروهایی که خون را رقیق می کنند. (از مصرف داروهایی که خون را دیرتر رقیق می کند جلوگیری شود.)
  • گرما و هوای شرجی می تواند باعث تشدید علائم کهیر شود.
  • پرهیز از دوش آب گرم
  • پوشیدن لباس های تنگ و یا کمربند محکم بستن می تواند باعث تشدید کهیر شود.
  • پرهیز از مصرف الکل
  • پرهیز از مصرف فلفل و غذاهای تند
  • از استرس دوری کنید.
  • عرق کردن می تواند باعث تشدید علائم کهیر شود.
درمان کهیر

بهترین راه های درمان کهیر

در درمان کهیر حاد، مصرف آنتی هیستامین به مدت چند هفته در نظر گرفته می شود. آنتی هیستامین ها، اثرات هیستامین را مسدود می کنند و علائمی مانند خارش نیز برطرف خواهد شد. توجه داشته باشید که مصرف آنتی هیستامین می تواند باعث خواب آلودگی شود، به خصوص اگر فرد الکل نیز مصرف کند.

نکتهمصرف این دارو در دوران بارداری، باید با مشورت پزشک باشد.

توصیه ما این است که بیماران تا جایی که می توانند محرک ها را شناسایی کرده و از آن ها دوری کنند.

درمان کهیر مزمن می تواند کمی طولانی باشد. روش های درمانی عبارتند از:

  • آنتی بیوتیک به منظور کاهش قرمزی و تورم
  • طب سوزنی نیز می تواند مفید باشد.

کهیر مزمن می تواند منجر به بروز ناراحتی و یا علائمی از قبیل افسردگی شود. به همین خاطر، افراد مبتلا به این نوع کهیر، حتما باید جهت درمان به پزشک متخصص آلرژی و ایمونولوژی مراجعه کنند.

درمان های خانگی کهیر

محرک ها خود مشکلی را ایجاد نمی کنند، بلکه باعث تشدید علائم می شوند. به همین خاطر، توصیه می شود با شناسایی محرک ها، تا حد امکان از تماس با آن ها خودداری شود.

درمان ها و مراقبت های خانگی عبارتند از:

  • کنار گذاشتن و یا محدود کردن مصرف مشروبات الکلی
  • عدم مصرف برخی داروها
  • دوری از استرس
  • انتخاب برخی صابون ها و کرم های پوستی ملایم

عدم مصرف برخی مواد غذایی  نیز می تواند مفید باشد. غذاهایی مانند ماهی، اسفناج، ماست، شکلات، توت فرنگی و گوجه فرنگی، تولید هیستامین را تحریک می کنند.

برخی مواردی که به کمتر شدن تحریک کهیر کمک می کنند، عبارتند از:

  • پوشیدن لباس گشاد و سبک
  • عدم خاراندن پوست
  • استفاده از صابون برای پوست های حساس
  • استحمام
  • دوری از محرک ها

گیف اگزما

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

اگر علائم نزدیک به آنافیلاکسی را تجربه کرده اید، فوراً به اورژانس مراجعه کنید. در غیر این صورت، زمانی که علائم شما بدتر می شود یا بیش از چند روز طول می کشد، ضایعات دردناک می شوند یا اگر علائم شروع به تداخل در زندگی روزمره شما می کند، به پزشک مراجعه کنید.

صدای رضایت یکی

از بیماران دکتر سیدی

کلام آخر

کهیر، واکنش پوستی است که با برجستگی های قرمز و خارش دار همراه است. گاهی ممکن است علائم بعد از گذشت چند روز محو شوند، اما ادامه دار شدن علائم بیش از شش هفته، به عنوان کهیر مزمن در نظر گرفته خواهد شد. کهیر مزمن می تواند کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار بدهد و خواب را برهم بزند. آن چه که اهمیت دارد این است که بیماران باید محرک ها را شناسایی کرده و تا حد امکان از آن ها دوری کنند. افراد مبتلا به کهیر مزمن نیز باید جهت درمان به پزشک مراجعه کنند.

مشاوره درمان کهیر
نام و نام خانوادگی
شماره تماس
پیام
فرم‌ها با موفقیت ثبت شد!
مجدد تلاش کنید

سوالات متداول درمان کهیر

دکتر شهرام سیدی

دکتر شهرام سیدی

متخصص ایمونولوژی بالینی و آلرژی

دکتر سیدی دکترای پزشکی خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکترای تخصصی ایمونولوژی را از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اخذ نمودند. ایشان عضو مرکز تحقیقات RCGLD دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، استادیار و هیات علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه،هیات علمی گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران، موسس و بنیان گذار اولین کلینیک آلرژی در استان آذربایجان غربی ارومیه، موسس کلینیک آلرژی بیمارستان فرهنگیان شهید باهنر نیاوران و محقق و عضو مرکز تحقیقات NRITLD بیمارستان مسیح دانشوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی هستند.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی
26 دیدگاه ها
  1. Saghar

    سلام آیا کهیر میتونه نشانه کرونا باشه؟

    پاسخ
    • drseyedi

      با سلام. بله. یکی از تظاهرات کرونا علائم پوستی است که گاها شباهت زیادی به کهیر دارد

      پاسخ
      • جیم

        سلام
        باعرض پوزش از آقای دکتر
        کهیر با این روشها به صورت قطعی اصلا درمان نمیشه
        تنها درمان قطعی کهیر رژیم خام گیاهخواری هستش و ورزش سبک هم برای کاهش استرس خیلی کمک می‌کنه
        من ۱۶ سال همه روشها را امتحان کردم تنها روشی که به صورت قطعی جواب داده رژیم فوق العاده خوب گیاهخواری هستش

        پاسخ
  2. سمیرا

    سلام من قرص کاربامازپین۲۰۰چند روزه برام دکتر تجویز کرده از وقتی که مصرف میکنم تمام بدنم لکه های قرمز میزنه به پزشکم دسترسی ندارم، آیا خطرناکه این موضوع؟

    پاسخ
    • drseyedi

      با سلام. از عوارض داروست که حتما باید با پزشکتون و یا یک نورولوژیست برای تغییر دارو مشورت نمایید.

      پاسخ
  3. سپیده

    پسر من ۵سالشه تقریبا چند ماه یه بار بدنش تاول میزنه
    تازگیا فهمیدم هر سری شیر میخوره اینجوری میشه
    آیا شیر واقعا دلیلشه؟ راه درمانش چیه؟ ممنون میشم اگر جواب بدید خیلی نگرانم

    پاسخ
    • drseyedi

      باسلام. برای تشخیص صحیح علت این مشکل باید تست پوستی آلرژی انجام بشه و اگر لازم شد سایر تستها.
      ولی اگر فقط از شیر باشه درمانش پرهیز از مصرف شیر است

      پاسخ
      • فاطمه

        سلام از اراک پیام میدم
        من ۱۸ ساله کهیر میزنم ، سالی چند بار
        دارو درمان زیاد کردم تست آلرژی هم پیش دکتر سهیلی تو اراک دادم دادم آزمایش هم دادم ولی نتیجه ای نگرفتم چکار کنم

        پاسخ
  4. مریم

    خیلی توضیحاتتون کاملی بود ممنون اقای دکتر

    پاسخ
    • drseyedi

      سپاسگزارم

      پاسخ
  5. Zahra

    همه کهیرها از حساسیت شروع میشن؟

    پاسخ
    • drseyedi

      کهیر نوعی حساسیت پوستی است

      پاسخ
  6. زیبا

    سلام میشه علت اصلی کهیر از عفونت باشه ؟

    پاسخ
    • drseyedi

      سلام. خیر. در صورتی که کهیر ناشی از عفونت باشد (عفونت پوست) به آن کهیر گفته نمیشود. کهیر نوعی پاسخ آلرژیک است

      پاسخ
  7. سولماز

    ممنون مقاله بسيار مفيد و خيلي خوبي بود مخصوصا اطلاعاتي كه در رابطه با درمان كهير داده بودين

    پاسخ
    • drseyedi

      سلام بسیار خرسندیم از اینکه این مقاله کاربردی بوده برای کاربران عزیز

      پاسخ
  8. ساناز

    سلام من حدودا سه ماهه کهیر میزنم همه ی راها رو رفتم واقعا دیگه نمیدونم چیکارکنم خستم کرده البته بعد از نیش حشرات شروع شده

    پاسخ
    • دکتر شهرام سیدی

      همه راهها رو رفته اید، یعنی چه کارهایی انجام داده اید ؛ مثلا آزمایشات روتین -عملکرد کبد، کلیه و تیرویید و روماتولوژیک باید انجام شود. تست ASST و پوستی باید انجام شود و بر اساس آنها تصمیم گیری شود

      پاسخ
  9. راحیل

    باسلام
    من مدت 11سال هست که بطور ناگهانی مبتلا به کهیر مزمن عصبی شدم.مدام تحت نظر متخصص،داخلی،پوست بودم.انواع داروها استفاده کردم.ولی هنوز خوب نشدم.و زجر میکشم

    پاسخ
    • دکتر شهرام سیدی

      سلام. چه داروهایی مصرف کرده اید؟

      پاسخ
  10. فرشته

    سلام خدمت اقای دکتر و ممنون از مقاله خوبتون …
    منم شیش ماهه یهو بدنم شروع کرد به کهیر زدن البته نمیدونم ربطی داره یا نه ولی قبلش یه کرونای خیلی خفیف گرفته بودم …. ارمایشاتمم دکترا میگن همش سالمه و تیرویید و کبدمم سالمه تا الان سیتریزین و لوراتادین و هیدروکسی زین و تلفست 180 هم
    مصرف کردم …تا وقتی دارو میخورم خوبم ولی بعدش باز شروع میشه … همه مواد غذایی آلرژی زا و ادویه و‌گرمی جاتم حذف کردم از زندگیم ولی تا الان بی فایده بوده برام ….خیلی
    خسته و کلافه شدم … دیگه نمیدونم باید چیکار کنم …. تورو خدا کمکم کنید یک عمر دعاگوی شما خواهم بود …‌ e

    پاسخ
  11. B

    ببخشید کسی که تیروئید داره از نوع کم کار ید بدنش کمه و خب قاعدتا باید از منابعی مثل ماهی میگو و.. استفاده کنه و فرمودید که دلیل کهیر مزمن همین تیروئید می تونه باشه حالا این فرد دچار حساسیت نسبت به میگو هست و خارش میگیره و خب بدلیل مصرف قرص های زیاد برای تامین همین مواد معدنی و کم خونیش و غیره یا همین قرص کهیر گاهی دچار بی حسی و عدم توان حرکت می شه. راه حل چیست.مشکلات کبد هم هست بهمراه تیروئید.

    پاسخ
    • دکتر شهرام سیدی

      باسلام. در این وضعیت ویزیت متخصص مربوطه الزامی است.

      پاسخ
  12. معصومه

    سلام‌ من‌با خوردن قرص داکسی سایکلین ومترونیدازول دچار کهیر شدم الان ۷ ماهه که گرفتارشم هیچ قرصی اثر نداره جز مردنیزولون اونم نمیتونم بخورم چون‌عوارض داره ۸ سال پیش هم درگیر کهیر بودم که اون نوقع دوماه طول کشید وتا الان‌خوب سدم دکتر اون نوقع به تست غذایی گرفت ازم با به قرص رانیتیدین داد من معلمم سخته با این کهیر به کارم ادامه بدم‌تو روخدا بنید چیکار کنم

    پاسخ
  13. ستار اکبری

    سلام آقای دکتر
    همسرم سالهاست که نمی تواند گوجه فرنگی و سس مربوطه را مصرف کند به موجب مصرف بدنش تاول وکهیر می زند.وباید آنتی هیستامین مصرف کند که بعدازگذشت دقایقی کم کم آرام می شود.
    حال سئوال این است
    1.مصرف انتی هیستامین مضراتی دارد؟
    2.اگر آنر قبل از مصرف گوجه یا سس بخورد چه ایرادی دارد.تا بعدازغذامشکلی براش پیش نیاید؟
    باسپاس ازشما

    پاسخ
  14. عزتی

    سلام و وقت بخیر پسر من چهارسالشه و تقریبا سه ساله حساسیت و آلرژی به افزودنی ها و گوجه فرنگی وشیر و فلفل و توت فرنگی وخربزه و بادام زمینی و تخم مرغو بستنی داره که اوایل دماغ و مجاری تنفسیشم هم تنگ می‌شد و جای کهیرها هم میموند و خارش داشت شیر مادر بهش می‌دادم سریع خوب میشد الان یه ساله دیگه اون علایم کمتر شده فقط شیر میخوره و شکلات دماغش کمی اذیته سیتریزین میدم سوالم اینه که چرا جای کهیر ها از بین نمیره و هنگام استرس هم کهیر میزنه مخصوصا از چیزی بترسه چندتا دکتر بردم اوایل گفتن حساسیت و خوب میشه ولی الان کم شده ولی توی صورتشم زده و جاهاش از بین نمیره کرم ترمیمی میزنم کوچیک تر میشن ولی ازبین نمیرن، لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *