سیستم ایمنی بدن انسان به گونه ای طراحی شده است که در صورت وجود آسیب خارجی ، از بدن محافظت می کند . به طور مثال در صورتی که در معرض ویروس و یا باکتری قرار گیریم ، سیستم ایمنی با آنتی بادی ایجاد شده و گلبول های سفید باعث از بین رفتن عامل خطرزا می شود. حال اگر سیستم ایمنی دچار اشتباه شود و عوامل طبیعی بیرونی را به عنوان مهاجم تشخیص دهد ، آنگاه حالت آلرژی رخ خواهد داد. کودکان نیز این مشکل را خواهند داشت و برخی از آن ها که سرفه و یا عطسه می کنند به علت وجود آلرژی به مورد خاصی است. عموما کودکانی که زمینه ارثی در آنها وجود دارد بیشتر به این مشکل دچار می شوند.
علائم آلرژی در کودکان
- اگزما
- کهیر
- خارش پوستی
- تنگی نفس یا آسم آلرژیک
- عطسه و سرفه
- آبریزش بینی شدید
- التهاب چشمی
- نارحتی های معده و روده
سرماخوردگی یا آلرژی ؟
شاید برای بسیاری از والدین این موضوع قابل لمس باشد که کودکانشان به طور مدام دچار علائم سرماخوردگی هستند. بسیاری از آن ها از این موضوع اظهار ناراحتی کرده و شاید برای از بین بردن نگرانی خود به صورت خود درمانی به کودک خود دارو داده اند . اما بسیاری از علائم مشابه این دو بیماری سبب شده تا تشخیص آن مشکل شود. در ادامه به توضیح بیشتر برخی از این علائم و راه های تشخیص آن می پردازیم .
کودک شما اگر به مدت طولانی علائم آبریزش بینی و عطسه و سرفه را دارد باید متوجه شوید که مشکل کودک شما ممکن است برای سرماخوردگی نباشد. این نکته را به خاطر داشته باشید که سرماخوردگی در کودکان بعد از 10 تا دو هفته از شدت آن کاسته می شود و کودک به سمت بهبودی حرکت می کند . اما در مورد آلرژی این شدت کم یا زیاد نمی شود .
به نوع آبریزش بینی کودک خود دقت کنید اکر مایع مخاطی نازک و بی رنگ است از نشانه ها آلرژی و اگر رنگ زرد و یا سبز و غلیط دارد می تواند از علائم بیماری های سرماخوردگی و یا انفولانزا باشد .
به پوست کودک دقت کنید اگر دچار التهاب و یا جوش های قرمز است باید احتمال را بدهید که ممکن است از علائم آلرژی باشد .
اگر این موارد و یا برخی را در کودک خود مشاهده نمودید ، ممکن است کودک شما به آلرژی دچار شده باشد که به یکی از مواد محیطی خود واکنش نشان داده است . شما باید به یک متخصص ایمونولوژی و آلرژی مراجعه نمایید تا بررسی کامل انجام گیرد.
آلرژی شایع در کودکان
عموما وجود آلرژی در کودکان بیشتر از بزرگسالان است این درصد از حساسیت ها بیشتر در بین حساسیت های تب یونجه و تنفسی وجود دارد که حدود 16.6 درصد است بعد از آن نوبت به حساسیت پوستی با 10.7 درصد و حساسیت غذایی با 4.5 درصد خواهد رسید. برخی حساسیت ها در بزرگسالی از بین می روند و یا واکنش نسبت به آن از شدت می افتد.
آلرژی یک بیماری ارثی؟
می توان گفت آلرژی دلایل زیادی دارد که می تواند جنبه ژنتیکی را از جنبه های بارز آن نام برد. عموما اگر والدینی به الرژی مبتلا باشند احتمال وجود حساسیت در کودک بسیار افزایش می یابد که اگر در هر دو نفر این موضوع وجود داشته باشد این درصد نسبت به حالت قبل افزایش می یابد. ممکن است افراد خانواده به یه چیز واحد حساسیت نداشته باشند و این موضوع در آن ها متفاوت باشد .
درمان آلرژی کودکان
برای اینکه آلرژی را کنترل نمود تنها راه حل دوری کردن از آلرژن مورد نظر است شاید در برخی موراد این امکان وجود نداشته باشد که توسط متخصص با دارو درمانی کنترل می شود .
با تشخیص پزشک می توان از واکسن ضد حساسیت استفاده نمود که بدن کودک را نسبت به ماده حساسیت زا عادت می دهد .
کلام آخر
آلرژی می تواند برای هر کودکی رخ دهد که باید نسبت به علائم ان دقت نمود تا بتواند در زمان کوتاه بیماری را تحت کنترل قرار داد. این بیماری با علائم سرماخوردگی شباهت زیادی دارد که با توجه به موارد ذکر شده باید دقت لازم را داشته باشید و با مراجعه به متخصص ایمونولوژی خوب اقدامات لازم را انجام دهید.
0 دیدگاه