نشانی مطب

تهران،خیابان شریعتی،نرسیده به پل صدر،کوچه کسری،پلاک ۱۶۰۷/۱،واحد 1

شماره تماس

22008100 (021)

دکتر شهرام سیدی » آلرژی »  درمان آلرژی به حشرات 
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

 درمان آلرژی به حشرات 

در خصوص آلرژی و انواع آن پرسش های بسیاری از سوی افراد مطرح می شود. در این میان یکی از مسائل مهم تری که مطرح می شود این است که آیا آلرژی ها به حشرات درمان پذیر است یا اینکه صرفا قابل کنترل است.

در ادامه همین مقاله در صدد هستیم که از جنبه های مختلفی به مبحث آلرژی به حشرات ورود کنیم و در انتها به درمان این آلرژی نیز خواهیم پرداخت.

آلرژی-به-حشرات

آلرژی به واکنش هایی گفته می شود که بدن در برابر یک سری مواد سمی ای که وارد بدن می شود از خود بروز می دهد.

بسیاری از مواد و عللی هستند که باعث می شوند بدن واکنش هایی را از خود بروز دهد.

واکنش ها مثل عطسه کردن، ریزش اشک، تورم و االتهاب و … است.

در طبیعت گرده افشانی گیاهان در فصول خاصی مثل بهار می تواند باعث بروز آلرژی در افراد شود.

اما در اینجا بحث اصلی ما آلرژی به حشرات و نیز راه درمان آنهاست.

انواع عوامل آلرژی زا کدامند؟

عوامل انرژی زا متعدند ولی باید گفت در حالت کلی هر فردی در برابر عاملی خاص حساس است و همه افراد به تمامی عوامل آلرژی زا واکنش نشان نمی دهند. برای مثال برخی از افراد در مقابل عامل خاصی آلرژی پیدا می کنند در حالی که فرد دیگری هیچ حساسیت خاصی را در مقابل آن عامل ندارد در عوض مساله دیگری در وی آلرژی زا خواهد بود.

  • گرده گیاهان در زمانی که درختان گرده افشانی می کنند.
  • انواع قارچ ها
  • ارتباط با پوست بدن حیوانات
  • گزیدن حشرات مختلفی همچون زنبور، مورچه، پشه و …

آلرژی به حشرات چیست؟ چه علائمی دارد؟

در مواردی که زنبور، پشه یا حتی مورچه روی پوست بدن گزش داشته باشد افرادی در برابر این اتفاق علائمی پوستی از جمله علائم زیر از خود نشان می دهد که در واقع در نتیجه حساسیت به آن نوع حشره بوده است.

  • تورم
  • سرخی روی محلی که گزیده شده است
  • خارش
  • درد
  • کهیر زدن

احتمالا شما هم در مواردی که پشه هایی پوست شما را گزیده اند دچار این عارضه ها شده اید. مثلا خارش در سطح پوست باعث می شود که بخارانید و در نتیجه ی این عمل پوست قرمز و ملتهب می شود.

البته باید این نکته را در خاطر داشته باشید که در غالب موارد این حساسیت ها بعد از مدت زمانی کوتاه از بین می رود. ولی این مساله نباید باعث شود از مراجعه به دکتر سرباز زنید. متخصصین ایمونولوژی می توانند در این زمینه کمک های شایانی را داشته باشند و در بهبود وضعیت علائم واکنش های آلرژیک و نیز کاهش واکنش ها، راه های درمانی زیادی را می توانند توصیه کنند.

چگونه می توان آلرژی به حشرات را تشخیص داد؟

انواع راه هایی وجود دارد که می تواند در تشخیص انواع واکنش های جسمی و پوستی در برابر حشرات به ما کمک کند. یکی از این راه ها این است که به پزشکان متخصص رجوع کنید . از آنجایی که آنان با موارد زیادی در زمینه های مختلف مواجه شده اند با یک سری معاینات ساده تا حد زیادی می توانند نوع آلرژی را تشخیص دهند اما درموارد چندی باید آزمایشات پوستی یا آزمایشات خونی انجام شود تا نتیجه مشخص گردد. این آزمایشات در صورتی انجام می شود که علل واکنش های پوستی شما قدری سخت قابل تشخیص یا اساسا ناشناخته باشند.

راه درمان آلرژی به حشرات کدام است؟

یکی از راه های درمانی ایمونوتراپی است.

درایمونوتراپی یکسری واکسن هایی مخصوص کاهش حساسیت به افراد تزریق می شود. این واکسن ها کارکردی که دارند این است که حساسیت بدن و پوست افراد را در مقابل نیش حشرات کاهش می دهد.

در واقع این واکسن ها تاثیرات آلرژیک تمامی مواردی که روی افراد اثر می گذارد را کاهش می دهد.

حال بسته به اینکه فرد به چه نوع ماده ای در طبیعت و یا به چه عاملی واکنش های آلرژیک نشان می دهد واکسن های مختلفی تزریق می شود.

*البته باید این مساله را در پیش چشم و نظر خود داشته باشید که واکسن های مخصوص به کاهش علائم آلرژی در موارد بسیار زیادی نتیجه بخش بوده است و توانسته تعداد زیادی از افراد را درمان کند. اما در مواردی بسیار اندک این روش درمانی پاسخ مثبتی نداشته است.

دکتر شهرام سیدی متخصص ایمونولوژی بالینی و آلرژی هستند، وی با انتخاب بهترین روش ها، درمان های پوستی و آلرژیک را در کوتاهترین زمان ممکن انجام می دهند . شما می توانید برای مشاوره و مراجعه به دکتر سیدی با شماره 02122008100 تماس بگیرید و یا به آدرس اینستاگرام مراجعه نمائید.

ایمونو تراپی چه واکنش های آلرژیک را کاهش می دهد؟

تمامی واکنش هایی که در اثر نیش حشرات ایجاد می شود از جمله تورم و التهاب، خارش، جوش های ریز پوستی و غیره به تمامه با این روش درمانی کاهش یافته و روند بهبودی نیز تسریع می یابد.

نتیجه گیری

نکته ای که به عنوان سخن پایانی می توانیم مطرح کنیم این است که بسیاری از افراد هستند که ازواکنش آلرژیک در برابر حشرات و یا نیش آنها بی اطلاع اند و در اثر اهمال کاری زمانی که واکنش های پوستی را تجربه می کنند با تصور اینکه احتمالا پوست خود بخودی بهبود می یابد از مراجعه به پزشک پرهیز می کنند. درحالی که باید بدانید در مواردی چند گزارش هایی داشتیم مبنی بر اینکه همین واکنش های آلرژیک در ابتدای امر نه چندان مهم، توانستند بعد ها مشکلات جدی و خطرآفرینی را برای افراد پدید بیاورند.

از همین رو توصیه ما این است که حتما در صورتی که با مواردی از این قبیل مواجه شدید حتما باید با پزشک متخصص در میان بگذارید. تا روند تشخیص و درمان در اولین زمان ممکن اتفاق بیفتد.

 

دکتر شهرام سیدی

دکتر شهرام سیدی

متخصص ایمونولوژی بالینی و آلرژی

دکتر سیدی دکترای پزشکی خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکترای تخصصی ایمونولوژی را از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اخذ نمودند. ایشان عضو مرکز تحقیقات RCGLD دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، استادیار و هیات علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه،هیات علمی گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران، موسس و بنیان گذار اولین کلینیک آلرژی در استان آذربایجان غربی ارومیه، موسس کلینیک آلرژی بیمارستان فرهنگیان شهید باهنر نیاوران و محقق و عضو مرکز تحقیقات NRITLD بیمارستان مسیح دانشوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی هستند.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
تفاوت آسم و برونشیت

تفاوت آسم و برونشیت

آسم و برونشیت دو بیماری تنفسی هستند که ممکن است به نظر مشابه بیایند، اما تفاوت‌هایی در علل، علائم و درمان دارند. در زیر...

پرسش و پاسخ تکمیلی
2 دیدگاه ها
  1. سارا

    من بعد از گزش نیش پشه تمام بدنم شروع به خارشو تورم شدیدمیکنه.حتی اگه یک جای بدنم مورد گزش واقع بشه..واقعا کلافه شدم..چه راهکاری پیشنهاد میدین.ممنونم

    پاسخ
    • دکتر شهرام سیدی

      حتما جهت بررسی کامل و درمان صحیح به متخصص آلرژی مراجعه کنید.

      پاسخ
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *